18 Eylül 2010 Cumartesi

PARFE

 Yaraticiligin sinir tanimadigi bir tatli parfe. Damak ve goz zevkinize gore istediginiz sekilde hazirlayabiliyorsunuz. 
17 yil once yemistim parfenin bu seklini ve o gunden bugune kucuk degisikliklerle yapiyorum hep. Daha dogrusu onceleri annem yapiyordu sonra ben yapar oldum.
Asil tarifinde yumurta olmasina ragmen ben koymuyorum mesela. Ve aslina sadik kalarak sosunu da donmus olarak servis ediyorum. Siz dilerseniz sosu servis esnasinda dokebilirsiniz uzerine. Biskuvi olarak ta petit beurre kullaniyorum. Ama internette yaptigim arastirmalarda son donemde hep piknik biskuvi kullanilmis, tercih yine sizin tabii. Parfenizi ister kuru meyveli yapin ister yas meyveli, ister cikolatali yapin ister kahveli neli yaparsaniz yapin dikkat edeceginiz tek nokta mutlaka buzlukta 1 gece bekletin. Aksi taktirde puding yiyor gibi oluyorsunuz. Ve kucuk bir puf noktasi Parfenizi dilimleyeceginiz bicaginiz duz kenarli olursa ve ocakta biraz isitirsaniz inanilmaz kolay dilimlendiginizi goreceksiniz.

Malzemeler:
* 2 paket krem santi
* 2 su bardagi soguk sut
* 1 paket(200gr) labne peynir
* 2 corba kasigi capucino veya nescafe
* 1 paket petit beurre biskuvi
* 200 gr kuru incir
* 200 gr kuru kayisi
* iri cekilmis ceviz
* Damla cikolata
* 1 paket toz cikolata sosu

Yapilisi:
* 2  bardak sutle krem santiyi, buzdolabinda soguttugunuz derin bir kabin icinde mikserinizle cirpin.
* Santi kivamini alinca capucino ve labne peynirini ekleyip cirpmaya devam edin.
* Biskuvileri iri kirin ve diger malzemelerle birlikte karistirin.
* Icine strech film serdiginiz bir kaba tum karisimi bosaltip donmasi icin buzluga atin.
* Cikolata sosunu uzerinde yazan tarife gore hazirlayip sogutun.
* Dilediginiz sekilde servis yapin.

Afiyet olsun . . .

5 yorum:

  1. Dile kolay 17 yıll :) Ben parfenin varlığından çok yeni hbaerdar oldum :) Hatta dün yaptım bir tane attım dondurucuya,hazırda bulunsun diye..Sizin yaptığınızı sa çok beğendim,bol meyveli kuruyemişli,ellerinize sağlık..sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Bende daha önce hiç yemedim. İsmini duymuştum sadece. Bende deneyeceğim en kısa zamanda ama önce şu bayıldığım çikolata topları var sırada :)

    YanıtlaSil
  3. Ohhh, sefaniz olsun... Keske ben de gelebilseydim de, o sahane mamalardan tatma sansini yakalasaydim.... Artik fotograflarla idare edecegim... Ellerine saglik canim benim, parfen harika lezzetli görünüyor.... Bak dedim ya ben de gelebilseydim o son dilimi götürürdüm... Cok mu israrci oldum??? Saka bir yana seni tanidigima cok sevindim, sevgilerimle, güzel bir hafta diliyorum...

    YanıtlaSil
  4. ooo süper olmuş
    ellerine sağlık canım bayılırım

    YanıtlaSil
  5. Göz nezlem eskisine göre çok çok iyi.Allaha çok şükürler olsun.Biraz kanlanma gibi kızarıklık var.Allah kimseye bu hastalığı vermesin ya, gerçekten tv de ki gibi vampir göz diyolar ya öyle oluyosun :D Ve parfeyi alıp gidiyorum :)

    YanıtlaSil

Blogumu ziyaret edip yorum birakarak zengillik katan herkese tesekkurler.
Yorumlariniz onaylandiktan sonra yayinlanacaktir.

Related Posts with Thumbnails