1 Eylül 2010 Çarşamba

Yag Mantisi

 Malzemeler:
* 2 su bardagi un
* 2 corba kasigi yogurt
* 1 yumurta
* 1 paket kuru maya
* 1 tatli kasigi seker
* Tuz
* 200 gr kiyma
* Sosu icin domates salcasi
* Yogurt
* 1-2 dis sarimsak

Yapilisi:
* Maya, tuz ve sekeri un ile iyice harmanlayin.
* Yumurta, yogurt ve ilik su ilave ederek yumusak kivamli bir hamur elde edin.
* Hamuru biraz mayalandirdiktan sonra  yarim santim kalinliginda acin.
* Iri karelere bolerek iclerine kiyma koyun.
* Hamurun karsilikli koselerini birlestirerek bohca seklinde kapatip biraz daha mayalanmaya birakin.
* Birlestirdiginiz kisimlar alta gelecek sekilde bol yagda kizartin.
* Kizaran hamurlari kagit havlunun uzerine cikartarak fazla yagini cektirin.
* Servis tabagina alip, uzerine sarimsakli yogurt ve salca sosu dokerek servis edin.

Afiyet olsun. . .

5 yorum:

  1. Yapanın ellerine sağlık, ne kadar güzel olmuş. Sanırım farklı yönü, içine maya konması ve yağda kızartılması. bu tarifi denemem lazım:))
    Sevgiler, tatlı iftarlar...

    YanıtlaSil
  2. Ilk defa duydum,guzel olacaga benziyor.
    Yapanin ellerine saglik,yiyenlerede afiyet olsun,
    Muhabbetle...

    YanıtlaSil
  3. gerçekten çok güzel misafir geldiğindede çok güzel olur

    YanıtlaSil
  4. hamuru süt ile yoğurursanız,kızartırken sıçramaz.Kayseri'ye has çok lezzetli bir mantıdır.elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  5. Harika.Ağızda dağılıyor.

    YanıtlaSil

Blogumu ziyaret edip yorum birakarak zengillik katan herkese tesekkurler.
Yorumlariniz onaylandiktan sonra yayinlanacaktir.

Related Posts with Thumbnails