Annecigim yapti bu tatliyi bayramda, biz de yedik afiyetle. Siz de yemek isterseniz hadi bakalim hemen mutfaga.
Malzemeler:
* 1 su bardagi sivi yag
* 1 su bardagi sut
* 5 su bardagi un
* 2 yumurta
* 1 tatli kasigi sirke
* 1 fiske tuz
Ici ve Uzeri icin:
* Ceviz
* 400 gr tereyag
Serbeti icin:
* 5 su bardagi toz seker
* 5 su bardagi su
* 1/2 limon Yapilisi:
* Ceviz disinda tum malzemeleri birbirine karistirip normal kivamli bir hamur elde edin.
* Hamuru 30dk. buzdolabinda dinlendirin.
* Serbeti isin 5 su bardagi suyu kaynatip sekerini ve limon suyunu ilave edin.5-10 dk daha kaynatip ocaktan alin.
* Dinlendirdiginiz hamuru20 esit parcaya ayirin. Her birini nisasta ile incecik acin.
* Actiginiz yufkayi tam ortadan 2' ye ayirin. Uzerlerine ince cekilmis cevizi serpistirin.
* Ince bir oklavayi yufkanin kestiginiz tarafina koyun ve icinde oklava oldugu halde rulo yapin.
* Oklavanin iki tarafindan, ayni anda, orta kismina dogru hamuru sikistirin ve oklavayi cekerek cikartin.
* Elinizde kalan buzgulu ruloyu 8-10 cm uzunlugunda parcalara ayirin ve tepsiye dizin.
* 400 gr tereyagini kaynayacak kadar isitin ve tepsiye dizdiginiz tatlinin uzerine dokun.
* 180 derece firinda iyice kizarana kadar pisirin.
* Firindan cikan tatlinin uzerine serbetini dokun ve en az birkac saat serbetini cekene kadar bekleyin.
Afiyet Olsun. . .
baklavalık yufkadan yapıyorum ben oda çıtır çıtır oluyor arkadaşım ellerine sağlık afiyet bal olsun..
YanıtlaSilAslinda bu hamur da baklava tarifimin hamuru. Her iki tatli tarifi icin de ayni hamuru kullaniyorum. Hazir baklava yufkasindan denememistim ama, kisitli zamanlar icin pratik olur. Onu da deneyecegim mutlaka.
YanıtlaSilçok teşekkürederim. sizin ve annenizin ellerine sağlık diyorum herşey çok güzel görünüyor. güzel bir gün dilerim sevgiler.
YanıtlaSilellerinize emeğinize sağlık çok güzel olmuş
YanıtlaSil