Cok degil, bundan sadece dort yil once deselerdi bana "dunya mutfaklarini cok seveceksin" diye, guler gecerdim. Dort yilda cok sey degisti hayatimda, mutfagimda ise daha da cok ...
Daha dun fast foodlarda yedigim pizza ve hamburgerle sinirliyken dunya mutfagi(!) kulturum ( ki ben fast food hic sevmem ve cooook nadiren yerim), bugun uzak dogudan Italya' ya, arap mutfagindan meksikaya bicok yemek bilir oldum. Ustelik bilmekle kalmayip mutfagimin sik yapilanlar bolumune bile eklendi kendileri. Artik sekerli yemekler, tuzlu tatlilar da yiyebiliyorum yani.
Ama herseye ragmen damak lezzeti sarayimin tahtinda, hic suphesiz,CANIM TURKIYEM' in guzel yemekleri oturuyor. Digerleri hep ondan sonra... Dogusundan batisina, kuzeyinden guneyine her yeri lezzet dolu vatanimin. Cesit cesit, renk renk, aroma aroma...
Iste onlardan biri de katikli dolma. Aslinda bir ana yemek olmasina ragmen, kendisiyle karsilasmamiz bir cay davetine rastliyor. Dolayisiyla benimde hem ana yemek, hem cay daveti listelerimde yerini saglamca aliyor.
Basligi gorunce "ust uste dolma tarifimi olur?" diyenler olmustur belki. Ama bu oyle siradan bi dolma degil. Adi dolma, etkisi bambaska bisey. Inanmazsaniz deneyin kendiniz gorun:)
Malzemeler:
* 200 gr kiyma
* 1 cay bardagi ince bulgur
* 1 orta boy kuru sogan
* 2 sarimsak
* Yogurt
* Kuru reyhan, kuru nane, kirmizi biber, tuz
Yapilisi:
* Kucuk kucuk dogradiginiz sogani, biraz kuru reyhan, tuz ve bulgur ile kiymaya karistirip biraz su ekleyerek yogurun.
* Kabaklarin icini dolmalik olarak oyun.
* Hazirladiginiz harc ile kabaklari doldurun ve 1 parmak genisliginde kesin.
* Genis bir tencereye dizip uzerine deyecek kadar su ile pisirin.
* Pisen dolmalari bir kevgir yardimi ile servis tabagina alin.
* Sarimsaklari ezerek veya rendeleyerek yogurda karistirip dolmalarin uzerine dokun.
* Kucuk bir cezvede isittiginiz yaga kirmizi biber ve kuru nane ekleyerek bunu da yogurdun uzerine gezdirin.
Afiyet olsun. . .
Çok leziz ve iştah açıcı bir görüntüsü var. Ellerinize, emeğinize sağlık.
YanıtlaSilSaygılar.
Canım ellerine sağlık bayılırım katıklı dolmaya
YanıtlaSilsüper olmuş sevgiler.
oh fancy indeed!
YanıtlaSilwhat a delightful post!
splendid! x
Bizde dolmaların hiçbiri sarmısaklı yoğurtsuz yenmez.Zeytinyağlısı etlisi farketmez ama bu bambaşka görünüyor gözüme şimdii:))Ellerine sağlık canımcım..Sevgiler..
YanıtlaSilellerine sağlık çok güzel olmuş afiyet şifa olsun ne güzel değişik tadları öğrenip yapmak
YanıtlaSilBitlisin süper bir yemeğidir. Nefis görünüyor
YanıtlaSil