29 Ağustos 2010 Pazar

Dubai' de Bir Iftar

 Iki hafta ust uste iftar daveti verip yorgun dusunce bu haftasonuda kendimizi simartalim dedik. Coluk cocuk hep birlikte bir iftar cadirina gittik. Yemekte bi dolu fotograf cekebilmek ve arap yemeklerini sizlerle paylasabilmek icin amator kameramin hafizasini bosalttim, sarjini doldurdum, unutmamak icin de onceden cantama yerlestirdim. 
 Daha kapidan girerken basladim fotograf cekmeye. Mekan beni mest etti. Hicbirzaman vazgecemedigim mumlar ve gul yapraklariyla suslenmisti heryer. Hicbirsey olmasada bunlar yeterdi bana :) 
Cektim cektim, yemekleri, mekani, cocuklarimi guzel guzel kareler yakaladim. "Oleeyyy yarin tum bunlari blogumda yayinlayacagim'' diye keyifle dondum eve. Eve girer girmez makinemi aldim elime ve bir ileri bir geri yakaladigim kareleri incelemeye basladim.
- bu super olmus!
- oooo harika!
- tam istedigim gibi!
bir anlik suskunluk ve,
- bu ne yaa? kim cekmis bu kareyi?
 Sanirim minik kelebegim benim masada olmadigim bir an makineyi almis eline ve bisi cekmis ama ne oldugu belli degil. Bu belli belirsiz seyi aradan cikarmak icin sil tusuna bastim. Nerden bastim, nasil bastimsa gitti butun pozlar. Olay bende sok etkisi yaratti ve dondum kaldim. Oylece bakiyorum bos bos ve esime donup,
- hadi geri getir hayatim, nereye gittiler bilmiyorum ama lutfen geri getir.
diye yalvariyorum resmen. Ama olmadi giden gitti bi' kere geri doner mi.
 Nazar mi deydirdim kendime ne? Tum hevesim kursagimda kaldi. Ne olacak simdi diye hayiflandim durdum tum gece. Sonrada bunlari yazdim iste. Paylasayim istedim sizinle. Mekanla ilgili netten aldigim birkac kareyi de ekledim. Ama benim yakaladiklarim superdi yaaa :(
 Keyifle yazilacak ve cok guzel seyler anlatilacak bir yazi ancak bu kadar keyifsiz yazilir. Ben yinede size mekani biraz anlatayim. Dubai' de yasiyorsaniz veya yolunuz Ramazan' da buraya duserse mutlaka ugramanizi tavsiye ediyorum, Atlantis Otel' in iftar cadirina.
Cadir dedigime bakmayin siz iceride cadir oldugunu hissetmiyorsunuz bile. Hatta bilmeyen birine soylemeseniz ne cadiri der, orasi yemek salonuydu.

 
Mekan guzel, yemekler guzel, gece guzeldi. Bir de fotograf makinemin azizligine ugramasaydim hersey daha guzel olacakti. Ama bu vesileylede birkez daha anlamis oldum teknoloji ozurlu oldugumu.
 Bu geceden cikardigim derste " neye niyet, neye kismet" bizzat yasadim gordum.
 Herkese guzel bir haftasonu dileklerimle.


5 yorum:

  1. Mekan çok güzel belli ama kısmetten ötesi olmaz. Üzülmeyin siz yinede tadını çıkarsaydınız.
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  2. Es-Selam..
    Çok cici kareler,gönlünüze sağlık.Dubai hakikaten rüya gibi şehir,insanın ruhuna dokunuyor her köşesi.
    Silinen fotoğraflar meselesine gelince.Aynı şey benim de başıma geldi:) Yaklaşık 300 poz bir anlık gafletimle silindi.Allah cc beterinden korusun,lakin bu da insanı ister istemez üzüyor,değil mi..
    Size bir sevindireceğini umduğum bir tavsiyem var,Easy Recovery veya benzer bir programla çoğunu kurtarabilirsiniz.Lakin üzerine sakın çekim yapmayın,aksi halde geri gelmezler..
    Muhabbetle,tatlı iftarlar dilerim

    YanıtlaSil
  3. Türkiye dışında bir yerde yaşamak isteseydim, Dubai olurdu herhalde. Hem müslüman bir ülke hem de refah seviyesi tavan yapmış, mis gibi:))
    Bloga tesadüfen girdim, herşey çok güzel, ellerinize sağlık, sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Tesekkurler evatolyesi.

    Cafe pepela maalesef tavsiyenizden once yeni fotolar cekmistim :( INSAALLAH basima yine butur bisi gelmez ama olurda gelirse tavsiyenizi deneyecegim mutlaka.

    Evet gercekten burasi harika bir yer kemalpasatatlisi. Tek sorun yazin biraz sicak oluyor.

    YanıtlaSil
  5. Birgün gelirsem Dubai'ye uğrarım yanına. :)
    Yıllardır orda çalışan bir arkadaşım sürekli beni çağırıyor...

    YanıtlaSil

Blogumu ziyaret edip yorum birakarak zengillik katan herkese tesekkurler.
Yorumlariniz onaylandiktan sonra yayinlanacaktir.

Related Posts with Thumbnails