4 Ağustos 2010 Çarşamba

SAM TATLISI

 Haftasonu cay davetimden elimde kalan ikinci tatli. Aslinda revani ile kardes sayilirlar ama o kadar yumusak ve serbetli bi tatli degil bu. Benim cok sevdigim, kolay kolay yemek yemeyen 1.5 yasindaki oglumun bile bayilarak yedigi, yapilisi cok kolay bi tatli.
MALZEMELER:
Hamuru Icin:
* 1 su bardagi seker
* 1.5 su bardagi yogurt
* 1 su bardagi un
* 3 su bardagi irmik
* 1 paket kabartma tozu
Serbeti Icin:
* 3 su bardagi toz seker
* 3 su bardagi su
* 1 corba kasigi limon suyu
YAPILISI:
* Yogurt ve toz sekeri elinizle iyice karistirin.
* Un, irmik ve kabartma tozunu ekleyip karistirmaya devam edin.
* Kek hamurundan daha koyu ama elde toparlanmayan yumusak bi hamur kivami elde edeceksiniz.
* Yagladiginiz tepsiye dokup, uzerini duzelterek 180 derecede isittiginiz firinada, uzeri kizarana kadar pisirin.
Not: Firina vermeden once uzerini ceviz, findik veya fistikla susleyebilirsiniz.
* Tatliniz piserken su ve sekeri karistirip orta hararetli ateste kivam alana kadar kaynatin.
* Uzerine limon suyunu ilave edip sogumasi icin serin bir yere birakin.
* Firindan cikan tatlinizi dilimleyip uzerine serbetini dokun.
* Soguduktan sonra servis yapin.
Afiyet olsun...

2 yorum:

  1. Vermis oldugunu yemek ve tatli tariflerinin hem yapilisi kolay hemde lezetti cok guzel.Basarilarinizin devamini dilerim daha fazla yemek ve tatli tariflerini sizden beklemekteyiz.

    YanıtlaSil
  2. Goruntu muhtesem, ama tadini almak istiyorsaniz
    birkac gun bekledikten sonra soguk olarak yemeyi deneyin.Aldiginiz tad maximum olacaktir

    YanıtlaSil

Blogumu ziyaret edip yorum birakarak zengillik katan herkese tesekkurler.
Yorumlariniz onaylandiktan sonra yayinlanacaktir.

Related Posts with Thumbnails