15 Ağustos 2010 Pazar

Kaymakli ekmek kadayifi almaz miydiniz!

 Ramazan geldi hosgeldi. Bereketiyle, huzuruyla, duasiyla, sevincli telaslariyla geldi, geciyor bile... 
Haftanin 6 gunu calisan bir bayan olarak cuma gunlerini kendime revize ettim ve vakit kaybetmeden ilk iftar davetimi verdim. 
Bu vesileylede uzun suredir gorusemedigimiz arkadaslarimizla gorusmus olduk. En cokta cocuklar mutlu oldu bu duruma. Gece boyunca onlarin cigliklari ve kahkahalari arasinda sohbet etmeye calistik. Ne kadar becerebildiysek artik. Ama yinede cok guzeldi. Iyiki geldiniz ve evimizi  senlendirdiniz arkadaslar. 
 Tabi ben iftar telasiyla cektigim birkac kare fotografi begenmeyince soframi yayinlayamiyorum. Ama ekmek kadayifim var tatli olarak. 
 Birhayli gec tanismis olmamiza ragmen, kendileri en sevdiklerim listesine girmis bir tatlidir benim icin. Ve tabiki en guzel yaptiklarim arasina da. Yok yok bunu ben soylemiyorum, oyle megaloman degilimdir cok sukur. Bizzat Afyonlu olan kayinvalidem tarafindan tescillendi. Oyle ya kayinvalideniz yaptiginiz yemegi begenirse uzerine soz soylenmez. Tamamdir artik gozune girmissinizdir.
 Neyse ben cok uzatmadan yine coook kolay olan tatlimin tarifine geceyim. Bu tatliyi yaparken tek sorunumuz tatlinin ekmekmeginin heryerde bulunmuyor olmasi. Ben Afyon'dan paket paket alip buzdolabinda sakladigim icin elimin altinda her zaman bi tane bulunuyor.

MALZEMELER:
* 1 kucuk boy kuru ekmek kadayifi
* 1.5 lt su
* 1.5 kg toz seker
* 1/4 limon suyu
YAPILISI:
* Ekmek kadayifini kenarlarina 10 cm kadar genislik kalacak buyuklukte bi' firin tepsisine koyun.
* Uzerini ilik su dokerek islatin. Islattiktan sonra 1-2 saat bekleyin.
* Su ve sekeri karistirip kaynatin.Limon suyunuda ekleyip ocaktan alin. Sogutmaniza gerek yok.
* Kadayifi islattiginiz tepsiyi kisik ateste yanan ocagin uzerine alin. Yavas yavas serbetini ekleyip, tepsiyi cevire cevire pisirin.
* Tepsideki serbet azalinca ocaktan alin. Sogutup kaymakla servis edin.

Afiyet olsun.

4 yorum:

  1. Sizin yapmis oldugunuz ekmek kadayifini bizzat tadina bakma firsatim oldu gercekten muhtesem olmustu inanirmisiniz hani derler yaa yemede yaninda yat aynen oyle birseydi.
    Elinize saglik..

    YanıtlaSil
  2. Ekmek kadayifi bakildiginda kolay bir tatlidir.Zaten tarifide bu soyledigimi dogrulayacaktir.Ancak bu tatlinin gercek tadini almasi ve kadayif olmasi hicde o kadar kolay degildir.Bu kivamini yakalamis tatli icin sizi tebrik ediyorum.En az bacaksiz asci nin ki kadar guzel olmus.

    YanıtlaSil
  3. Ellerinize sağlık çok güzel görünüyor. Yiyenlere afiyet olsun:)

    YanıtlaSil
  4. arkadaşım ellerine sağlık afiyet bal olsun
    iyi iftarlar

    YanıtlaSil

Blogumu ziyaret edip yorum birakarak zengillik katan herkese tesekkurler.
Yorumlariniz onaylandiktan sonra yayinlanacaktir.

Related Posts with Thumbnails