2 Mayıs 2011 Pazartesi
SEKER HAMURU KAPLAMAYA UYGUN KURABIYE
Bu kurabiyeleri yapali epeyce oldu. Bir dost davetine hediye olarak yapmistim. Yayinlamak bugune kismetmis.
Ben kurabiyeler pistikten sonra, benmari usulu erittigim cikolataya batirip, ayri ayri, hindistan cevizi, antep fistigi ve bademe buladim. Daha bi lezzetli daha bi guzel oldu.
Siz eger seker hamuru ile kaplamak istiyorsaniz pisirip soguttuktan sonra uzerine bal veya bir firca yardimi ile azicik su surerek sekerhamurunu yapistirip susleyebilirsiniz.
Malzemeler:
• 1 su bardağı un
• 1 çay kaşığı kabartma tozu
• 2 yemek kaşığı kakao
• 1/2 su bardağı pudra şekeri
• 50 gram oda sıcaklığında tereyağı
• 2-3 yemek kaşığı pekmez
Yapilisi:
* Malzemenin tamamını çok yumuşak olmayan fakat dağılmayan bir hamur kıvamına gelinceye kadar yoğurun.
* Yağlı kağıt üzerinde yarım santim kalınlığında merdane ile açara kurabiye kalibi veya cay pbardaginizin agzi ile kesin. Aralarinda cok az bosluk birakarak tepsiye dizin.
* 160 derecede onceden ısıtılmış fırında 15 dakika pisirin. Eğer bisküvi gibi kıtır kitir olmasini isterseniz 20 dakika pisirin.
* Uzerini dilediginiz sekilde susleyip ikram edin.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
offfff.canım çekti arkadaşım.ellerine sağlık.harika olmuşlar.sevgiler.
YanıtlaSilcanım sorun bendemi yoksa sizdemi harika tarifini alamıyorum resimler çok iri birbirine girmiş
YanıtlaSilsevgiler
Ellerinize sağlık çok güzel görünüyorlar ama fotoğraflar aşırı büyük bir problemmi var acaba
YanıtlaSilSevgiler
canım fotoğraflar ne kadra da büyükler..
YanıtlaSilyazılrı zar zor okudumm :s
ellerine sağlık olsun:)
mutlu akşamlar:)
Arkadaslar uyariniz icin tesekkurler, bende bi sorun gorunmuyor ama baska id' lerden de kontrol edecegim, cok uzuldum sorun olmasina.
YanıtlaSilnefis bir görünüm...ellerinize sağlık...
YanıtlaSilKurabiyeler süper görünüyor.
YanıtlaSil