10 Nisan 2011 Pazar

ETIMEK TATLISI


 Kisa bir sure once ne kadar cok zamansizliktan yakindigimi farkettim. Hatta tek olmadigimi cevremdeki insanlarin hemen hemen hepsinin de ayni dertten muzdarip oldugunu gorgum.
 Modern dunyanin insana, bilhassa kadina yuklediklerinin altinda nasilda ezildigini, calisan kadin olunca insanin hayattaki diger rollerinden siyrilamadigini, aksine rollerin sorumluluklarini artirarak sirtinda tasidigini anladim..

  Gunun 1/3' unden fazlasini is hayatimiza ayiriyoruz oncelikle. Ofiste yerine getirilmesi gereken sorumluluklarin yani sira is arkadaslarimizin komplolariylada bas etmeye calisiyoruz. Bir taraftan da evdeki yavrularimiz var aklimizda daima. Hele bi de hasta oldular mi, bakin siz yureginizdeki siziya.

 Vicdan azabimizi biraz olsun hafifletmek adina, aksam oldumu kostura kostura dogru eve... Eve gidince hersey bitse, nerdeee! Asil simdi basliyor.  Cocuklar ilgi ister, ev halki ac yemek ister, anne biraz uzanip dinlenmek ister,yani herkes birseyler ister. Cogu zaman butun istekler yerine getirilemeden uyku zamani geliiiirrr de gecer bile.

Ertesi gun silbastan ayni tempo. Bu temponun icinde yapmak istedigim herseyi zamanim yok diye oteledigimi gordum ben. Onlar icin ayrica ozel bir zamana ihtiyac duydugumu, ve ben o zamanin pesinde kosarken, yapmak istediklerimin zamaninin gectigini farkettim.
Allahtan fark etmekle kalmayip yeni bir strateji gelistirdim. Aradigim zamanin aslinda yasadigim su an oldugunu ve onun disinda baska da zamanim olmayacagi fikrini benimsedim. Ve artik herseyi su anda yapiyorum. Otelemeden, beklemeden.

 Dun aksam uzeride uzun zamandir yapmak istedigim ve anlattigim sebeplerden oteledigim bir egitime basladim.(Rabbim muvaffak etsin) Bunun sevinciyle de guzel bir tatli yaptim; etimek tatlisi.

Umarim siz de benim gibi hayellerinizi otelemez ve icinde bulundugunuz su an gerceklestirisiniz. Vee tatli tadinda yasarsiniz hayallerinizi.


  Malzemeler:
* 1 paket etimek
* 2 su bardagi toz seker
* 2 litre sut
* 25 gr tereyag
* 1 su bardagi un
* 1 paket toz krem santi
* Rendelenmis hindistan cevizi

 Yapilisi:
* 2 su badagi sekeri derin bir teflon tavada, orta ateste karamelize edin.
* Sekerler eriyip rengi kahverengi olunca 2 su bardagi su ekleyin, iyice kaynatin.
* Isiya dayanikli dikdortgen bir tepsiye etimekleri dizin ve uzerine serbeti dokun.
* Ayri bir tencereye sut, un ve tereyagini koyup karistirarak pisirin.
* Pisen muhallebiyi biraz sogutun ve uzerine 1 paket krem santi dokerek iyice cirpin.
* Cirpma islemi bitince muhallebiyi etimeklerin uzerine duzgunce yayin.
* Uzerine hindistancevizi dokerek servis yapin.

Afiyet olsun . . .

12 yorum:

  1. en sevdiğim tatlılardan.harika görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. merhaba tatlı nefis söylenecek söz yok.ellerinize sağlık .zaman hakkında size aynen katılıyorum.çalışan hanımların Allah enerjisini artırsın kolaylıklar versin diliyorum.ben evde olduğum halde hiç birşeye yetişemiyorum.iyi pazarlar dilerim .

    YanıtlaSil
  3. ımm ellerine sağlık, umarım her zaman aynı heves ve istekle devam edersin. Hiç bir şeyin azmini baltalamasına izin verme.

    YanıtlaSil
  4. Canım mutlu pazarlar ben şu an çalışıyorum mesela pazar günüm bile yok ne yapalım Rabbim sağlık versin.Tatlı süper çok severim ellerine sağlık öpüyorum.

    YanıtlaSil
  5. sevgili kardeşim okuduklarımdan şunu anladım ben...genede bizler sağlam iradeli, güçlü becerikli insanlarız. kendi derdimize kendimiz biraz yakınsakta okadarcık olur. çaresini bulan ,çare üreten .güzel bakıp güzel gören insanlarız inşallah. şimdi bile çözümü çoook güzel bir tatlı yaparak bulmuşsun kutluyorum seni:)))

    YanıtlaSil
  6. Çalışan kadının işi zor:(Allah kolaylık versin canım.Etimek tatlısını çok severim.Buda çok güzel görünüyor.Eline sağlık.
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  7. Canim,Allah kolaylik ve guç kuvvet versin :)
    ellerine saglik olsun,severek yenilen bir tadtir etimek tatlisi,
    iyi bir geçirmen dilegiyle,sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  8. Ellerin sağlık severim bu tatlıyı

    YanıtlaSil
  9. dün gece misafirlikte yedim:) bende çok severim şerbetli ve sütlü nefis bi tatlı:)
    eline sağlık canım
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  10. yazınıza aynen katılıyorum...çalışınca kadın diğer sorumluluklarından vazgeçmiyor sorumluluğunu arttırıyor...evde yemek, çamaşır, bulaşık, temizlik herşey full devam.....ALLAH hepimizin enerjisini arttırsın....ellerinize sağlık tatlınızda nefis görünüyor...

    YanıtlaSil
  11. tatlı çok nefis ,ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  12. Çocuklarımın en sevdiği tatlılardan biridir.
    Çok iştah açıcı görünüyor, ellerinize sağlık olsun.

    YanıtlaSil

Blogumu ziyaret edip yorum birakarak zengillik katan herkese tesekkurler.
Yorumlariniz onaylandiktan sonra yayinlanacaktir.

Related Posts with Thumbnails