26 Mart 2011 Cumartesi

SOGANLI KATMER EKMEK


 Bloglardaki durgunluk insanin yazma hevesini kirsada ben inatla devam ediyorum. Umarim en kisa zamanda bu sorun cozulur ve bloglar tekrar senlenir.

  Haftasonu ziyaretine gittigimiz bir ablam  icin yaptim soganli katmer ekmegi. Annecigimin klasiklerinden ve benim de en sevdiklerimden biri. Cay saatleriniz ve kahvaltilariniz icin guzel bir alternatif.

 Malzemeler:

* 1 su bardagi sut
* 1 cay bardagi sivi yag
* 1 paket kuru maya
* 2 cay kasigi tuz
* 2 cay kasigi seker
* 3.5 su bardagi un
* 100 gr tereyag

  Uzeri icin:
 * 10 tene buyuk boy kuru sogan
 * 100 gr iri cekilmis ceviz
 *  Karabiber, kirmizi pul biber, tuz



 Yapilisi:

* Sut, sivi yag, tuz ve sekeri birbirine karistirin.
* Ayri bir yerde un ve kuru mayayi harmanlayip hazirladiginiz karisima ekleyerek hamur yapin.
* Mayalanmasini beklemeden hamuru 10 kucuk parcaya ayirin.
* Her parcayi tabak buyuklugunde acip uzerine 2 yemek kasigi erimis tereyagi surerek ust uste koyun.
* En uste yag surmeden hamuru firin tepsinizin buyuklugunde acarak, tepsinize yerlestirin.
* Soganlari piyazlik olarak dograyip az yagda iyice kavurun.
* Kavrulan soganlara ceviz, tuz, karabiber ve kirmizi pul biber ekleyip karistirin.
* Hazirladiginiz karisimi hamurun uzerine yayin ve 1.5-2 saat kadar mayalanmasini bekleyin.
* 180 derecede pisirip sicak sicak servis yapin.

 Afiyet olsun . . .

10 yorum:

  1. ilginc seyler görmek hosuma gidiyor :) ellerine saglık

    YanıtlaSil
  2. Bizim de böyle bir soganli cevizli katmerimiz var, gecenlerde aklimdaydi. Ellerine saglik. Cok lezzetli görünüyor. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Sizin pastalarınız çok güzel acaba şeker hamuru tarifini paylaşabilirmisiniz?
    şimdiden teşekkürler emel...

    YanıtlaSil
  4. Değişik bir tarif ellerine sağlık canım:)))

    YanıtlaSil
  5. sa.Değişik bir tarif malzemelerden anladığım kadarıyla nefis lezzet ellerine sağlık...A.E.O

    YanıtlaSil
  6. sağanla hamur birleştiği zaman mükemmel lezzetler ortaya çıkıyor eline sağlık
    sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  7. Ah ofisde son saatler...innaimlaz aciktim tarifni de okuyunca:))..aklima da cevizli katmer durumleri getirdi..:)) hemen zaman bulup yapmam lazim bu katmeri:) ellerine saglik..

    YanıtlaSil
  8. Soğanla hazırlanan hamur işlerini çok severim. görüntüsü harika, eminim tadı da öyledir.
    Ellerinize sağlık olsun:)

    YanıtlaSil
  9. tr deki blogspot yasağı hepimizin tadını kaçırdı....yeniden şenlenecek umarım...hepsi bizim elimizde ve tariflerimizde...ellerinize sağlık güzel görünüyor...bende sarmısak ve soğanlı hamurlara bayılırım bu arada...

    YanıtlaSil

Blogumu ziyaret edip yorum birakarak zengillik katan herkese tesekkurler.
Yorumlariniz onaylandiktan sonra yayinlanacaktir.

Related Posts with Thumbnails