21 Ekim 2010 Perşembe
ZEYTINYAGLI ENGINAR
Enginar temizlemek biraz mesakkatli bir istir. Ben hayatimda hic temizlemedim mesela. Ama hem cok severek yerim, hemde cok severek yaparim. Burada temizlenmis taze enginar bulmak zor, bu mevsim de enginar mevsimi degil zaten. O yuzden ben konservesini kullandim.
Guzel bir aroma vermesi acisindan da icine biraz portakal suyu kattim ve portakal dilimleri uzerinde servis yaptim.
MALZEMELER:
* 6 adet orta boy enginar
* 1 adet havuc
* 1 bas kuru sogan
* 1 adet patates
* 1.5 cay bardagi ic bezelye
* Zeytin yagi
* Bi tutam dere otu
* limon suyu
* 1/2 portakal suyu
* Tuz, seker
YAPILISI:
* Enginarlari bol limonlu suda, yumusamaya baslayinca biraz tuz ve toz seker ilave ederek , haslayin.
* Havuclari kup kup dograyip ayri bir tencerede biraz zeytinyagi ekleyerek yumsayincaya kadar karistirarak pisirin.
* Yumsayan havuclara sirasiyla sogan, bezelye ve patatesi ekleyip biraz kavurduktan sonra uzerini gececek kadar su, 1 tatli kasigi toz seker, biraz tuz, 1/4 limon suyu, 1/2 portakal suyunu da ekleyerek, suyunu cekene kadar kisik ateste pisirip sogumasini bekleyin.
* Haslanan enginarlari servis tabagina alip, soguyan sebzeleri uzerine koyun.
* Kiyilmis dereotu serperek servis yapin.
Afiyet Olsun. . .
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
en sevdiğim zeytinyağlı yemektir.sunum harika olmuş.ellerinize sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilcanım bayılırım ellerine sağlık:)
YanıtlaSilenginarı çok severiz eşimle,ayıklanmış alıp mevsiminde çok sık yaparım.konservesini hiç denemedim ama sizden görünce denemeye karar verdim.sunum çok hoş olmuş ellerine sağlık.sevgilerimle
YanıtlaSilçooook severim ellerine sağlık kardeşim bende aynı dertten muzdaribim tazesi burada da var ama ayıklanmış olarak bulunmuyor bende ayıklamaktan nefret ediyorum o nedenle de dondurulmuş alıyorum konservenin kokusundan dolayı sevmediğim için almıyorum eğer bulunduğun yerde varsa dondurulmuşunu alıp kullanmanı tavsiye ederim hem katkı maddesi olmaması açısından sağlığınız için hemde daha lezzetli olacağı için nacizane bir tavsiye:)
YanıtlaSilsevgiyle muhabbetle kal
harika olmuş ellerine sağlık.
YanıtlaSilCanımmm günaydın enginara bayılırım harika olmuş
YanıtlaSilsunuma bayıldım ellerine sağlık sevgiler.
çok lezzetli gözüküyor :)
YanıtlaSilmerhaba bayram kombesi, harika bir sunum olmuş gerçekten. eline sağlık. portakal gerçekten çok güzel bir lezzet katıyor enginara. sevgiler.
YanıtlaSilSunum süper olmuş şekercim.Portakallı kereviz yemeği var hiç denedin mi? süper bişey ben de onu çok seviyorum,denemedinse dene derim..Mutlu günler dliyorum..Öğlene yemeğim de yok iki enginar aldım gidiyorum :)
YanıtlaSilbu nefiiiissss enginarları görünce karnım guruldamaya başladı sanırım... Sunum bir harika, lezzet zaten güzeldir. Ellerinee sağlıkk canım...
YanıtlaSilhiç enginar yemedim ama bak şimdi merak etmeye başladım. ellerine sağlık. sunum süper. afiyet şifa olsun canım.
YanıtlaSilçok severim enginarı , akşam eve dönerken alıp yapmalıyım çok canım çekti :)
YanıtlaSilah bu sene ne çok yemiştim mevsiminde :) ellerinize sağlık, limon üzerine oturmuş sunumları çok şık olmuş :)
YanıtlaSilEllerinize sağlık harika görünüyorlar.
YanıtlaSilharika olmuş, sunum ise süper eline sağlık
YanıtlaSilsevgiler..
Hayırlı günler, ellerinize, emeğinize sağlık. Çok şifalı, çok faydalı bir yemek olmuş. Ayrıca çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.
YanıtlaSilSaygılarımla.
Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilsevgiler...
SÜPER BİR TAT VE SÜPER BİR GÖRÜNTÜ BİRARADA..
YanıtlaSilELLERİNE SAĞLIK,
SEVGİLER.
Bu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSilnefis...
YanıtlaSiltatlım çok nefis ellerine sağlık
YanıtlaSilsevgiler
Ellerine sağlık pek bir leziz olmuş
YanıtlaSilSunum gerçekten çok güzel olmuş,benim de en sevdiğim sebzelerden biridir,tazesi burda bol bulunsa da(mevsiminde tabii)ayıklanmışını almayı tercih edenlerdenim ben de ;)
YanıtlaSilsunum harika görünüyor,ellerine sağlık.
YanıtlaSilenginar en çok sevdiğim yemek ,ben egeli olduğum için mevsiminde her yerde bulabiliyorum
birde derin dondurucuya yapıyorum ,bütün kış enginarım var.
tarifleri ve fotolarını çok beğendim ,sık sık görüşeceğiz...
sevgiyle kalın.
mükemmel görünüyor.ellerinize sağlık...
YanıtlaSilaçıkçası hiç yemedim ben.ama bir gün mutlaka denemek isterim.ellerine sağlık canım...ben de seni izlemeye aldım..sıcacık sevgiler...
YanıtlaSilsunum harikaaa ellerinize saglik
YanıtlaSilSefa
Ben enginar için ölebilirm dünyada ki tüm yemekleri önüme getirseler enginarı seçerim.Çok güzel görünüyor ellerinize sağlık nasıl canım çekti anlatamam..
YanıtlaSilÇok severim enginar yemeğini. Bundan bende yapardım ama yıllar geçmiş ve ben yapmayı unutmuşum. :)
YanıtlaSilHatırlattın bana hem bunun için hem tarif için teşekkürler.
Ayrıca servis güzel olmuş ellerine sağlık.
bende ilk kez bu baharda tanıştım enginarla hemde tecrübesizce kendi kendime temizledim:)) hafif kararttım ama ustalar çok beğendiler:)
YanıtlaSilnişanlım izmirli olduğundan en güzel enginarlara kavuşmamı sağladı:)
Ellerine sağlık arkadaşım. Nefis olmuş. Afiyet bal şeker olsun. Sevgiler.
YanıtlaSilEllerine saglik canim,cok severim, fakat evde benden baska seven yok, kendim icin yapip yiyorum.
YanıtlaSilBeni bu lezzetten hic kimse mahrum edemez.Sevgiyle kal.
Çok sevdğim bir sebzedir.Çokta faydalı.Sunum çok güzel görünüyor.
YanıtlaSilSevgiler:)
COK GUZEL GORUNUYOR SUNUM HARIKA
YanıtlaSilELLERINE SAGLIK
SEVGILER
Sakız enginarının çıkmasına 1-1,5 ay kaldı. Ocaktan sonra da yerli enginarlar çıkar. Ben de özlemle beklyorum enginar mevsimini. Ama sadece çanağını kullanacaksam mayısa kadar beklemeliyim. O zaman tekrar bu tarife dönüp senden tiyo alacağım. Sevgiler
YanıtlaSilSunum ve görüntü harika ellerinize sağlık. Hayırlı cumalar..
YanıtlaSilsendepişir/N ilgün
Şahane bir sunum, ellerine sağlık, fotoğrafta müthiş.Sevgiler
YanıtlaSilçok hoş gözüküyorlar, ellerinize sağlık, ben enginara bayılırım:))
YanıtlaSilBuzluğa atamadık bu sefer bol bol enginar. Bayılırım. Bizim evde de sürekli yenir. Ellerine sağlık:) Nefis! Nefis!
YanıtlaSilbizim evde pek sevilmesede, yine de ben olduğu zaman yerim. ellerine sağlık canım. sunum çok güzel olmuş, hayırlı cumalar dilerim. sevgiler.
YanıtlaSilbu yaz enginar stoklayamadığım için çok üzgünüm.bön bön bakıyorum yapan bloglara.ellerine sağlık
YanıtlaSilSunumunuz çok şık olmuş, eminim tadı da öyledir. Ziyaretiniz ve yorumunuz için teşekkürler, ben uğruyorum fırsat buldukça sizin sitenize.Sevgiler.
YanıtlaSilEllerinize sağlık çok güzel görünüyo yine sunum çok şık.
YanıtlaSilSevgilerimle:)
sunum gerçekten muhteşem başka söze gerek yok:)
YanıtlaSilsevgiler...
Sunum çok şık!
YanıtlaSilEllerine,gönlüne sağlık gülüm...
Sevgi ve selamlarımla
ewt hemen bir iadeyi ziyeret yaptım.)blogn gerçekten müthiş
YanıtlaSilellerine saglık super gorunuorr
YanıtlaSilçok lezzetli görünüyor, ellerine sağlık. enginara bayılırım ben ve enginar memleketi olan İzmir'de yaşadığım için çok şanslıyım :)
YanıtlaSilMerhaba, blogumu ziyaret edip sunduğunuz iyi dilekleriniz için teşekkür ederim =) çok yeni katıldım bloggera.. çok hoş sitelerle karşılaştım sizin gibi.. bayanların yeteneklerine hayran kaldım.. tarifleriniz lezzetli sunumlarınız çok çekici görünüyorlar.. yemek yapmayı severim ancak sunumlarınızı kıskanmadım desem yalan olur.. ellerinize sağlık..
YanıtlaSilEllerine sağlık kömbem.Ben hiç hayatımda pişirmedim ama yedim.Şöyle ucundan azcık aldım....Amanda amann çok nefis olmuş!
YanıtlaSilellerine saglik canim nefisss görünüyorlar ... kocaman sevgilerimle..
YanıtlaSilHem lezzetli hem sağlıklı bir yemek olmuş,eline sağlık,sevgiler...
YanıtlaSilYemekleriniz çok çok lezzetli görünüyor. Kopya çeksem de sanırım bu kadar güzel görünmez ama denicem sanırım :) ellerinize sağlık. takipteyimmm karnım doymasa da gözüm doysun biraz.
YanıtlaSil