2 Ekim 2010 Cumartesi

ETLI NOHUT

 Kis yaklasiyor ulkemde. Serin serin esen ruzgarlar baslamistir artik. 
Soyle icini isitacak sicacik biseyler icmek gelir insanin icinden, soludumu buz gibi havayi.
Ve menuler degisir yavas yavas tum sofralarda. Yazin o serinleten tatlari birakilir. Kuru baklagiller daha cok yapilmaya baslanir. Yaninda yazin kurulmus tursu veya kuru sogan esliginde susler sofralari.
 Gecen  aksam yaptim bende, yaninda tursumuz yoktu ama kuru soganimiz vardi. Misss gibi tereyagli pirinc pilavi birde.
 Henuz aksam menunuzu belirlemediyseniz hadi sizde yapin sezon acilisini. Ben nohutlari haslayip, posetleyip dondurucumda stokladigim icin her zaman elimin altinda hazir bulunuyor. Size de tavsiye ederim.


Malzemeler:
* 1/2 kg kemikli et
* 2 su bardagi nohut
* 2 bas orta boy kuru sogan
* 1 corba kasigi biber salcasi
* 1 corba kasigi domates salcasi
* Sivi yag
* Kirmizi pul biber, tuz

Yapilisi:
* Yeterince sivi yagi tencereye koyup isitin. Isinan yaga etleri ilave edin, harli ateste alt ust ederek pisirin.
* Etler suyunu salip cekinceye kadar, tencerenin kapagini kapatarak pisirmeye devam edin.
* Kuru sogani ilave edip pembelesinceye kadar karistirarak kavurun.
* Salcalari ve kaynamis suyuda ekleyip bir sure daha pisirin.
* Etler yumusadiginda onceden hasladiginiz nohutlari da  ilave edip 10 dk kadar daha pisirin.
* Ocagi kapamadan 2 dk once tuz ve pul biberi ekleyin.
* 10-15 dakika dinlendirip oyle servis yapin.

Afiyet olsun ...

19 yorum:

  1. Çok severim. Şöyle yanında da pilav olursa süper oluyor. Ellerinize, sağlık, çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  2. of of çok severim yanına pilav birde cacık yada ayran of deymeyin keyfime aa turşusuzda olmaz :))
    ellerine sağlık tatlım
    sevgiler

    YanıtlaSil
  3. ♥ Olá, amiga!
    Sinceramente fiquei surpreendida com tanta sabor e criatividade nos seus pratos... ♥♥
    Você é muito, muito talentosa... parabéns!!!♥
    Bom fim de semana!♥
    Beijinhos.
    ♥Itabira
    Brasil♥♥

    YanıtlaSil
  4. vayy canım istedi şimdi benim.Ben pişirmesini sevmiyorum nohutu.Ama yemeğini çok severim..Afiyet olsun size:)

    YanıtlaSil
  5. Bende çok seviyorum bakliyatları
    Ellerinize sağlık etli olması iki kat keyif verir.
    Sevgiler, iyi hafta sonları

    YanıtlaSil
  6. Canım benim ne de güzel yapmışsın ellerine emeğine sağlık..Bugün hava hafif kapalı ve eşimle konuşuyorduk tam nohut veya jurfasülye havası diye :) Ne iyi eetmişsin içerisine et koymakla,daha lezzetli olmuştur eminim..Afiyet olsun canım,sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  7. sa.Ziyaretiniz için sağololun,bende blog listeme sayfanı ekliyorum sevgiler...A.E.O

    YanıtlaSil
  8. hımmm nefis olmuş ama ben bunun yanında kuru soğanda isterim :)
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  9. Canım çokkk severim.Bu akşam bizdede nohut vart ama etsiz:))Ellerine sağlık öpüyorum.

    YanıtlaSil
  10. ayyy nohut yemeğine bayılırım. benim turşuyu göndereyim mi? ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  11. Merhaba,
    Blogunuzu yeni keşfettim.
    İsmi de çok ilgimi çekti
    Çünkü benim çocukluğumun bayramlarının vazgeçilmezi 'kömbe'.
    Yaş kömbe, kuru kömbe.
    Mmmmm...
    Tadı mı güzel yoksa o günler mi güzel bilmiyorum ama özlüyorum
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  12. Kışın bende bakliyata daha çok ağırlık veririm,nefis olmuştur eminim...
    ellerine sağlık..

    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  13. yirmili yaşlarıma kadar tadına bile bakmadım ama şimdi hergün pişirsem yerim...
    Nefis görünüyor, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  14. yanına pilav ve turşu :)
    ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  15. Güzel kardeşim,bende senin gibi buzlukta herzaman haşlanmış nohut bulundurmaya çalışırım,hemen her yemeğe de yakıştırırım,anlayacağın tam bir nohut hastasıyımdır :)
    insanın vatanında olması güzel ama oralarda bulunmakta güzel,biz üç sene Kahire'de kaldık,hiç ayrılmak istemedim,arap ülkelerini çok seviyorum.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  16. günyadın. güzel mutlu sağlıklı bir hafta diliyorum.

    YanıtlaSil
  17. Ellerine sağlık ,kurufasülyeyi her zaman nohuta tercih ederim ama seninki nefis görünüyor

    YanıtlaSil
  18. blogunuz süper takipteyim sizi artık:)

    YanıtlaSil
  19. einaku roumbauoom pidikum and mehauom helth food
    i love turkeys food

    YanıtlaSil

Blogumu ziyaret edip yorum birakarak zengillik katan herkese tesekkurler.
Yorumlariniz onaylandiktan sonra yayinlanacaktir.

Related Posts with Thumbnails