Kis yaklasiyor ulkemde. Serin serin esen ruzgarlar baslamistir artik.
Soyle icini isitacak sicacik biseyler icmek gelir insanin icinden, soludumu buz gibi havayi.
Ve menuler degisir yavas yavas tum sofralarda. Yazin o serinleten tatlari birakilir. Kuru baklagiller daha cok yapilmaya baslanir. Yaninda yazin kurulmus tursu veya kuru sogan esliginde susler sofralari.
Gecen aksam yaptim bende, yaninda tursumuz yoktu ama kuru soganimiz vardi. Misss gibi tereyagli pirinc pilavi birde.
Henuz aksam menunuzu belirlemediyseniz hadi sizde yapin sezon acilisini. Ben nohutlari haslayip, posetleyip dondurucumda stokladigim icin her zaman elimin altinda hazir bulunuyor. Size de tavsiye ederim.
Malzemeler:
* 1/2 kg kemikli et
* 2 su bardagi nohut
* 2 bas orta boy kuru sogan
* 1 corba kasigi biber salcasi
* 1 corba kasigi domates salcasi
* Sivi yag
* Kirmizi pul biber, tuz
* Yeterince sivi yagi tencereye koyup isitin. Isinan yaga etleri ilave edin, harli ateste alt ust ederek pisirin.
* Etler suyunu salip cekinceye kadar, tencerenin kapagini kapatarak pisirmeye devam edin.
* Kuru sogani ilave edip pembelesinceye kadar karistirarak kavurun.
* Salcalari ve kaynamis suyuda ekleyip bir sure daha pisirin.
* Etler yumusadiginda onceden hasladiginiz nohutlari da ilave edip 10 dk kadar daha pisirin.
* Ocagi kapamadan 2 dk once tuz ve pul biberi ekleyin.
* 10-15 dakika dinlendirip oyle servis yapin.
Afiyet olsun ...
Çok severim. Şöyle yanında da pilav olursa süper oluyor. Ellerinize, sağlık, çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.
YanıtlaSilSaygılar.
of of çok severim yanına pilav birde cacık yada ayran of deymeyin keyfime aa turşusuzda olmaz :))
YanıtlaSilellerine sağlık tatlım
sevgiler
♥ Olá, amiga!
YanıtlaSilSinceramente fiquei surpreendida com tanta sabor e criatividade nos seus pratos... ♥♥
Você é muito, muito talentosa... parabéns!!!♥
Bom fim de semana!♥
Beijinhos.
♥Itabira
Brasil♥♥
vayy canım istedi şimdi benim.Ben pişirmesini sevmiyorum nohutu.Ama yemeğini çok severim..Afiyet olsun size:)
YanıtlaSilBende çok seviyorum bakliyatları
YanıtlaSilEllerinize sağlık etli olması iki kat keyif verir.
Sevgiler, iyi hafta sonları
Canım benim ne de güzel yapmışsın ellerine emeğine sağlık..Bugün hava hafif kapalı ve eşimle konuşuyorduk tam nohut veya jurfasülye havası diye :) Ne iyi eetmişsin içerisine et koymakla,daha lezzetli olmuştur eminim..Afiyet olsun canım,sevgilerimle..
YanıtlaSilsa.Ziyaretiniz için sağololun,bende blog listeme sayfanı ekliyorum sevgiler...A.E.O
YanıtlaSilhımmm nefis olmuş ama ben bunun yanında kuru soğanda isterim :)
YanıtlaSilsevgiler..
Canım çokkk severim.Bu akşam bizdede nohut vart ama etsiz:))Ellerine sağlık öpüyorum.
YanıtlaSilayyy nohut yemeğine bayılırım. benim turşuyu göndereyim mi? ellerine sağlık
YanıtlaSilMerhaba,
YanıtlaSilBlogunuzu yeni keşfettim.
İsmi de çok ilgimi çekti
Çünkü benim çocukluğumun bayramlarının vazgeçilmezi 'kömbe'.
Yaş kömbe, kuru kömbe.
Mmmmm...
Tadı mı güzel yoksa o günler mi güzel bilmiyorum ama özlüyorum
Sevgiler...
Kışın bende bakliyata daha çok ağırlık veririm,nefis olmuştur eminim...
YanıtlaSilellerine sağlık..
Sevgiler..
yirmili yaşlarıma kadar tadına bile bakmadım ama şimdi hergün pişirsem yerim...
YanıtlaSilNefis görünüyor, ellerine sağlık.
yanına pilav ve turşu :)
YanıtlaSilellerine sağlık canım...
Güzel kardeşim,bende senin gibi buzlukta herzaman haşlanmış nohut bulundurmaya çalışırım,hemen her yemeğe de yakıştırırım,anlayacağın tam bir nohut hastasıyımdır :)
YanıtlaSilinsanın vatanında olması güzel ama oralarda bulunmakta güzel,biz üç sene Kahire'de kaldık,hiç ayrılmak istemedim,arap ülkelerini çok seviyorum.
Sevgilerimle...
günyadın. güzel mutlu sağlıklı bir hafta diliyorum.
YanıtlaSilEllerine sağlık ,kurufasülyeyi her zaman nohuta tercih ederim ama seninki nefis görünüyor
YanıtlaSilblogunuz süper takipteyim sizi artık:)
YanıtlaSileinaku roumbauoom pidikum and mehauom helth food
YanıtlaSili love turkeys food