6 Ekim 2010 Çarşamba

SEBZELI-KARIDESLI NOODLE

 Bayanlar sabah uyandiklari andan itibaren akillarinin bir kosesinde minik bir telasla devam ederler gune; bugun ne pisirsem?
  Oyle minicik bir dusuncedir ki bu kimsenin farkina varmadigi, hatta umursamadigi biseydir.
Her aksam eve geldiklerinde hazir bir sofra ve guzel yemeklerle karsilasan ev ahali hic dusunmez bu yemeklerin nasil ortaya kondugunu. Ne de olsa cocuklarin annesi, evin beyinin sevgili hanimi dusunmustur onlarin yerine ve pisirmistir ne dusunduyse.


 Onlarada afiyetle yemek kalmistir. Bazen begenilmez yapilan yemek, "amaann bu yemek mi var!" diye, bazen binbir turlu bahane bulunur, tuzu az olmus, suyu fazla olmus, sicak olmus, soguk olmus, mus ta mus...
 Oysa evde ne varsa o yapilmistir icine aileye olan sevgide katilarak, emek verilmistir, zaman tuketilmistir.

  Ben sansli bir bayan olarak sabah uyandigim andan itibaren  "bugun ne pisirsem?" dusuncesini esiyle beraber yasayanlardanim. Hatta cogu zaman fikir vermekle kaklmayip yemegide yaptigi icin sanirim daha da sansliyim.
  Dun aksam da her aksam oldugu gibi yolda karar verdik ne pisirecegimize ve eve gec vardigimiz icin pratik biseyler yapmaliyiz deyip, ailece vazgecemedigimiz, dar zamanlarin kurtaricisina sarildik hemen.

 Ben cocuklarla ilgilenirken esim noodle yapti bize, en sevdigimiz cesidinden. Esimin ellerine saglik, yine super bi yemekti, herzamanki gibi.

 MALZEMELER:
* 1 paket noddle
* 250 gr dondurulmus karides
* 1 tane orta boy avokado
* 2 tane orta boy havuc 
* 1 tane dolmalik yesil biber
* 1 tane dolmalik sari biber
* 1 tane dolmalik kirmizi biber
* 2-3 dis sarimsak
* 1 sap yesil sogan
* 1 tane orta boy kuru sogan
* 3 corba kasigi sivi yag
* 1 tatli kasigi susam yagi
* 3 yemek kasigi soya sosu
* Tuz, kirmizi toz biber

YAPILISI:

* Noodlei kayanayan suyun icine atip 5 dk.haslayin.
* Haslanan noodlei suzgece alip iyice suzulmesini saglayin.
* Tum sebzeleri julyen olarak dograyin.
* Wok tavaniza sivi yagi koyun ve sirasi ile sarimsak, havuc, avokado, sogan ve biberleri , herbirini 1-2 dk pisirerek ekleyin.
* En son karidesleri, susam yagini,soya sosunu tuz ve kirmizi toz biberi de ekleyip 1-2 dk daha pisirerek noddlela karistirin.
 * Yemeginiz sevise hazir..

 Afiyet Olsun. . .

NOT:
* Avokado yumusaksa en son ekleyin , sertse havucla beraber ekleyin.Ayrica avokado bulamazsaniz onun yerine kabak ta kullanabilirsiniz.
* Ben karidesleri donmus kullandigim tekrar haslamiyorum ama siz taze karides kullanacaksaniz mutlaka onceden haslamyi unutmayin.

18 yorum:

  1. ellerine sağlık farklı bir lezzet. ben yatağa yatınca yarın ne pişirsem diye düşünmeye başlıyorum. ah bizlerrrr.

    YanıtlaSil
  2. Canım ellerine sağlık görsel bir şölen olmuş.
    Noddle hiç yapmadım ilk fırsatta deniycem öpüyo
    rum.

    YanıtlaSil
  3. Çok haklısın,aslında küçücük bir ayrıntı gibi ama,hergün beyni meşgul ediyor, yapılanlar beğenilince ne ala ama,'bumudur''tarzı yaklaşımlar can sıkıcı olsa gerek..Sen de hakikaten şanslıymışsın :) hem fikir hem icraat :) ellerine sağlık noddle şahane olmuş..afiyetle..

    YanıtlaSil
  4. Çok leziz, çok güzel ve iştah açıcı görünüyor. Ellerinize, emeğinize sağlık.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  5. Çok güzel ellerinize sağlık güzel bir öğün olmuş Sevgilerimle:)

    YanıtlaSil
  6. Çok teşekkürler Allah sizlere göstermesin, sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. bende hiç noddle yapmadım:)) anam babam usülü erişte keseriz hala:)) ama ellerin dert görmesin canım harika görüntüler sunmuşsun:)

    YanıtlaSil
  8. yarin ne pisirecegimi dusunmeme gerek kalmadi eheeiehehei

    YanıtlaSil
  9. nasıl güzel görünüyor...ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  10. of of sabah sabah ne iştah açıcı duruyor eşinin ellerine sağlık
    gercekten çok şanslısın ..:)

    YanıtlaSil
  11. valla her sabah düşüncemiz yemek doğru :)
    ellerine sağlık canım çok güzel bir yemeğe benziyor ...

    YanıtlaSil
  12. teşekkür ederim güzel yorumunuz için tarifler harika ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  13. ee süpermiş bu tariff..Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  14. ellerine sağlık noodle bizim evde pek sevilmez ama ben çok severim

    YanıtlaSil
  15. Nefis bir makarna. Ellerinize saglik. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  16. noodle biraz tatlanmıştır :)
    sadesi pek iç açmıyor da :)

    YanıtlaSil
  17. esimin fix tadi bu:) ona bunlardan yap her gun demez ki niye yaptin:)

    YanıtlaSil

Blogumu ziyaret edip yorum birakarak zengillik katan herkese tesekkurler.
Yorumlariniz onaylandiktan sonra yayinlanacaktir.

Related Posts with Thumbnails