MALZEMELER
Hamuru icin;
* 1 su bardagi yogurt
* 1 su bardagi sivi yag
* 1 su bardagi ilik su
* 7 su bardagi un
* tuz
Ic harci icin;
* 5-6 tane orta boy patates
* 2 bas kuru sogan
* tuz
Uzeri icin;
* 3-4 corba kasigi yogurt
* 1 yumurta
YAPILISI:
* Su, yogurt ve yagi derin bir kapta karistirin, tuzu ekleyin.
* Unu eleyerek bu karisima yedirin.
* Hamuru 15-20dk, uzerine islak bir bez orterek dinlendirin.
* Patatesleri haslayip, ezin.
* Kucuk kucuk dogradiginiz soganlari bir tavada pembelesinceye kadar kavurun. Uzerine ezilmis patates ve tuzu ekleyip ocagi kapatin.
* Hamurunuzu 5 esit parcaya ayirin.
* Herbir parcayi 20 cm capinda acarak bolga yaglayin.
* Masanizin uzerine temiz bir dertsiz ortun.
* Actiginiz her parcayi tek tek elinizle genisleterek masanin ortasina koyun.
* Hamuru kenarlarindan cekistirerek alti gorunecek incelikte yufka elde edin.
* Yufkalarda yirtiklar olmasi sorun degil.
* Ic harcini koyarak yuvarlayin ve tepsiye yerlestirin.
* 3-4 corba kasigi yogurt ve 1 yumurtayi cirparak uzerine dokun.
* Isterseniz susam ve corekotu da dokerek 180 derecede onceden isitilmis firinda pisirin.
Afiyet olsun . . .
patatesli birde çarşaf böreği çok güzel olmuş eline emeğine sağlık arkadaşım
YanıtlaSilHayatta hayır diyemeyeceğim şeylerden bir tanesi de börek.. ilk fırsatta yapacağım.. ellerine sağlık..
YanıtlaSil