11 Ağustos 2010 Çarşamba

CARSAF BOREGI


 Ramazan ayinin bu ilk gununde cuma kahvaltimizdan kalan carsaf boreginin tarifini vereyim dedim. Hem iftar hem sahur icin harika bi lezzet.
MALZEMELER
 Hamuru icin;
* 1 su bardagi yogurt
* 1 su bardagi sivi yag
* 1 su bardagi ilik su
* 7 su bardagi un
*  tuz

 Ic harci icin;
* 5-6 tane orta boy patates
* 2 bas kuru sogan
*  tuz
 Uzeri icin;
* 3-4 corba kasigi yogurt
* 1 yumurta



YAPILISI:
* Su, yogurt ve yagi derin bir kapta karistirin, tuzu ekleyin.
* Unu eleyerek bu karisima yedirin.
* Hamuru 15-20dk, uzerine islak bir bez orterek dinlendirin.
* Patatesleri haslayip, ezin.
* Kucuk kucuk dogradiginiz soganlari bir tavada pembelesinceye kadar kavurun. Uzerine ezilmis patates ve tuzu ekleyip ocagi kapatin.
* Hamurunuzu 5 esit parcaya ayirin.
* Herbir parcayi 20 cm capinda acarak bolga yaglayin.
* Masanizin uzerine temiz bir dertsiz ortun.
* Actiginiz her parcayi tek tek elinizle genisleterek masanin ortasina koyun.
* Hamuru kenarlarindan cekistirerek alti gorunecek incelikte yufka elde edin.
* Yufkalarda yirtiklar olmasi sorun degil.
* Ic harcini koyarak yuvarlayin ve tepsiye yerlestirin.
* 3-4 corba kasigi yogurt ve 1 yumurtayi cirparak uzerine dokun.
* Isterseniz susam ve corekotu da dokerek 180 derecede onceden isitilmis firinda pisirin.
Afiyet olsun . . .

2 yorum:

  1. patatesli birde çarşaf böreği çok güzel olmuş eline emeğine sağlık arkadaşım

    YanıtlaSil
  2. Hayatta hayır diyemeyeceğim şeylerden bir tanesi de börek.. ilk fırsatta yapacağım.. ellerine sağlık..

    YanıtlaSil

Blogumu ziyaret edip yorum birakarak zengillik katan herkese tesekkurler.
Yorumlariniz onaylandiktan sonra yayinlanacaktir.

Related Posts with Thumbnails