3 Nisan 2011 Pazar
KISIR
Simdi size "kisir sever misiniz" desem ne cevap verirsiniz? Eminim bir cogunuz "sevilmezmi hic bayilirim" diyeceksiniz. Bende oyle, bayilirim!
Hatta zaman zaman krize bile girerim bol eksili bir kisir icin. Ve kendimi mutfaga atip yaparim hemen. Yaninda da tursu ve bol kopuklu bir ayranla tam bir ziyafettir benim icin.
Bizim oralarda taze asma yapraklariyla yenir kisir. Dalindan yeni koparilmis korpe yapraklar hafifce haslanir once, sonra icine kisir konup yenir. Yapragin o mayhos tadiyla kisirin birlesimi alir goturur beni, memleketimin havasi, cocuklugumun yillarina. Annecigimin mutfaktaki halleri gelir gozumun onune. Bulguru yogurarak yumusatmasi, taze bahce yesillikleri, ev yapimi biber salcasi, tane kimyonu havanda dovup koymasi...
Simdi oylemi ya! Biz bulguru sicak suyla islatip yumusatiyoruz, marketten aldigimiz salcalari, hazir toz baharatlari kullaniyoruz. Sonrada kisir yedigimizi sanip avunuyoruz.
Care yok, anne eli deymis kisir yiyene kadar kendi kisirimi kendim yapacagim. Hadi bakalim kisirseverler kolay gele : )
Malzemeler:
* 1 su bardagi kisirlik ince bulgur
* 1 yemek kasigi biber salcasi
* 1 yemek kasigi domates salcasi
* 1 bas kuru sogan
* 2 dis sarimsak
* 1/2 demet maydanoz
* 8-10 tane yesil sogan
* 1 orta boy salatalik
* 1 orta boy domates
* Kimyon
* Kirmizi pul biber
* Kuru nane
* Zeytinyag
* Limon
* Nar eksisi
* Tuz
Yapilisi:
* Bulguru biraz sicak su ile iyice karistirip 10-15 dk bekletin.
* Kuru sogan ve sarimsaklari salca ile birlikte bulgura karistirip yogurun.
* Maydanoz, yesil sogan, salatalik, domatesi kucuk kucuk dograyip karistirin.
* Tuz ve baharatlari ekleyin.
* Biraz limon suyu ve nar eksisini karistirip ekleyin.
* Son olarak zeytinyagi ekleyin.
* Tursu veya yesilliklerle servis yapin.
Afiyet olsun . . .
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Bizim oralardada asma yaprağıyla yenir bu nefis lezzet.Ellerine sağlık.Çok güzel görünüyor.Epeydir yapmıyorum,yapma zamanı gelmiştir:))
YanıtlaSilayy sabah sabah eşimle ekrana yapıştıkkk,kısır delisiyiz ama ben beceremiyorum :( ççook lezzetli görünüyor ellerinize sağlık,sevgiler .... Leyla ve Kemal
YanıtlaSilKısıra bayılırım,basit gibi görünsede herkesin yaptığı kısır lezzetli olmaz,seninki muhteşem görünüyor tadına bakmayı çok isterdim.
YanıtlaSilsevgiler..
sa.Nerde kısır ordayız dimi:)bizdede yaprak veya marul ile yenir ellerine sağlık...A.E.O
YanıtlaSilellerine sağlık Kömbecim
YanıtlaSilvalla nefis görünüyor
biz de annemle yaparız haftada bir muhakkak ve annem de asma yaprağıyla yer :)
ben haşlanmış lahanayla da seviyorum
hazır gördüm hemen kalkıp yapayım en iyisi
sevgiler canım...
Sevmek ne kelime bayılırım sunumda süper ellerine
YanıtlaSilsağlık canım öpüyorum.
çok fenasınız..böyle post olurmu..şaheserrrr...görür görmez mutfağa koştum..hemen yaptım ve afiyetle yedim..ama diyetimi bozdum:(((alacağın olsun bayram kombesi..ellerine sağlık bu arada..sevgilerimle..
YanıtlaSilgörüntü enfes..... sanırım bugün fotoyu gören herkesin menüsünde kısır olacak...
YanıtlaSilCANIM MEMLEKET KOKUSU GETİRDİN BURNUMA EVET KISIR DİYİNCE ŞÖYLE BİR DURACAKSIN HER ŞEY KATILIR TAMAM AMA NAR EKŞİSİ,ERİK EKŞİSİ, OLMASSA OLMAAAAZ .HELE TEVEKLE BİZDE BÖYLE HİTAP EDİLİR ASMA YAPRAĞINA NASIL GÜZEL OLUR ELLERİNE SAĞLIK CANIM TAM KISIR OLMUŞ SÜPER
YanıtlaSilÖPÜYORUM CANIM
her gün yesem bıkmycağm bir lezzet..sizinki de çok lezzetli görünüyor.. ellerinize sağlık...
YanıtlaSilBen de tam bir kısır hastasıyımdır nefis olmuş ellerine sağlık canım afiyetler olsun.
YanıtlaSilCanım nasılsın?
YanıtlaSilSıhhatte afiyettesin inşAllah :)
Uzun zaman oldu görüşmeyeli,ben de özledim ben de:)
Hem de çok..
Ve şahane kısırınla karşılaşmak çok güzeldi :)
Asma yaprağıyla yemek de güzel olsa gerek:)
Marul dışında bir şeyle düşünmemiştim hiç..
Denemekte fayda var:)
Kocaman öpüyorum seni.
Muhabbetle..
Hiç bıkmadan yaptığım şey kısır herhalde...Süper görünüyor , ellerine sağlık
YanıtlaSilrengi kıvamı nefis olmuş bende severim:)
YanıtlaSileline sağlık
sevgilerimle..
size sevginizi katmışsınız kısıra belli...rengi dokusu herşeyi güzel görünüyor....ellerinize sağlık...
YanıtlaSilbayılırım kısıra çok da güzel görünüyor :)
YanıtlaSilAynen yazdığın gibi arkadaşım. Ben de kısıra bayılanlardanım. Ellerine sağlık olsun, nefis görünüyor...
YanıtlaSilçok severim ve cok güzel görünüyor, ellerine sağlık, güzel bir gün dilerim sevgiler.
YanıtlaSilellerine sağlık benimde canım istedi ne zamandır da yemiyordum :)
YanıtlaSilKim sevmez ki,ellerinize saglik.Yiyenlere afiyetler olsun
YanıtlaSilSu an olsada yesek, ellerinize saglik nefis gorunuyor.Sevgiyle kalin.
YanıtlaSil