26 Mart 2011 Cumartesi
SOGANLI KATMER EKMEK
Bloglardaki durgunluk insanin yazma hevesini kirsada ben inatla devam ediyorum. Umarim en kisa zamanda bu sorun cozulur ve bloglar tekrar senlenir.
Haftasonu ziyaretine gittigimiz bir ablam icin yaptim soganli katmer ekmegi. Annecigimin klasiklerinden ve benim de en sevdiklerimden biri. Cay saatleriniz ve kahvaltilariniz icin guzel bir alternatif.
Malzemeler:
* 1 su bardagi sut
* 1 cay bardagi sivi yag
* 1 paket kuru maya
* 2 cay kasigi tuz
* 2 cay kasigi seker
* 3.5 su bardagi un
* 100 gr tereyag
Uzeri icin:
* 10 tene buyuk boy kuru sogan
* 100 gr iri cekilmis ceviz
* Karabiber, kirmizi pul biber, tuz
Yapilisi:
* Sut, sivi yag, tuz ve sekeri birbirine karistirin.
* Ayri bir yerde un ve kuru mayayi harmanlayip hazirladiginiz karisima ekleyerek hamur yapin.
* Mayalanmasini beklemeden hamuru 10 kucuk parcaya ayirin.
* Her parcayi tabak buyuklugunde acip uzerine 2 yemek kasigi erimis tereyagi surerek ust uste koyun.
* En uste yag surmeden hamuru firin tepsinizin buyuklugunde acarak, tepsinize yerlestirin.
* Soganlari piyazlik olarak dograyip az yagda iyice kavurun.
* Kavrulan soganlara ceviz, tuz, karabiber ve kirmizi pul biber ekleyip karistirin.
* Hazirladiginiz karisimi hamurun uzerine yayin ve 1.5-2 saat kadar mayalanmasini bekleyin.
* 180 derecede pisirip sicak sicak servis yapin.
Afiyet olsun . . .
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
ilginc seyler görmek hosuma gidiyor :) ellerine saglık
YanıtlaSilBizim de böyle bir soganli cevizli katmerimiz var, gecenlerde aklimdaydi. Ellerine saglik. Cok lezzetli görünüyor. Sevgiler...
YanıtlaSilA-CIK-TIM tamam mı?
YanıtlaSilSevgiler:)
Sizin pastalarınız çok güzel acaba şeker hamuru tarifini paylaşabilirmisiniz?
YanıtlaSilşimdiden teşekkürler emel...
Değişik bir tarif ellerine sağlık canım:)))
YanıtlaSilsa.Değişik bir tarif malzemelerden anladığım kadarıyla nefis lezzet ellerine sağlık...A.E.O
YanıtlaSilsağanla hamur birleştiği zaman mükemmel lezzetler ortaya çıkıyor eline sağlık
YanıtlaSilsevgilerimle..
Ah ofisde son saatler...innaimlaz aciktim tarifni de okuyunca:))..aklima da cevizli katmer durumleri getirdi..:)) hemen zaman bulup yapmam lazim bu katmeri:) ellerine saglik..
YanıtlaSilSoğanla hazırlanan hamur işlerini çok severim. görüntüsü harika, eminim tadı da öyledir.
YanıtlaSilEllerinize sağlık olsun:)
tr deki blogspot yasağı hepimizin tadını kaçırdı....yeniden şenlenecek umarım...hepsi bizim elimizde ve tariflerimizde...ellerinize sağlık güzel görünüyor...bende sarmısak ve soğanlı hamurlara bayılırım bu arada...
YanıtlaSil