Henuz kucuk bir cocukken hinger olarak ogrendim bu yemegin adini. Buyudukce asil adinin hingal oldugunu gordum.
Cerkez bir komsumuz vardi, cay saatlerine yapardi. Bazen kiymalisini bazen de patateslisini. Yedigim ilk gunden beri patateslisinden vazgecemedim. Evlendikten sonra da esimin favorileri arasina girdi.
Biraz el oyalayici oldugu icin cok sik yapamiyorum ama aklima dusunce de hic usenmiyorum.
Bazen yemek menume bazen de cay menume ekliyorum. Ve yiyen herkesten tam not aliyorum.
Her ne kadar kiymalisi daha cok bilinsede eger denemediyseniz patateslisini mutlaka tavsiye ediyorum.
Malzemeleri her evde el altinda bulunan malzemeler. Hingal yapmak icin ozel bi alisverise ihtiyac yok.
* Biraz un ve suyla kulak memesi kivaminda bir hamur yogurun 20 dk kadar dinlendirin.
* Hamur dinlenirken birkac tane patates haslayip catalla ezin.
* 2 tane kuru sogani az yagda kavurup biraz tuz da ekleyip patatesle karistirin.
* Hamurdan orta incelikte yufkalar acin ve su bardaginin agziyla kucuk parcalar kesin.
* Iclerine hazirladiginiz harctan koyarak agizlarini kapatin.
* Genis bir tencerede su kaynatip hingallari 3-4 dk kadar pisirin.
* Pisen hingallari bir kevgir yardimi ile sularini suzerek servis tabaklarina alin.
* 5-6 dis sarimsagi ezerek biraz zeytinyagda kavurun. Uzerine domates salcasi ilave edip kavurmaya devam edin.
* Biraz tuz, biraz su ilave edip karistirin.
* Hingallarin uzerine dokerek servis yapin.
Afiyet Olsun . . .
Yöre yöre ismi değişiyor..
YanıtlaSilBiz de 'Hinkal' deriz.Şapkalı gürcü mantısı olarak bilinir.Şekil itibari ile biraz daha farklı fakat muhteviyat aynı.
Tek kelime ile nefis görünüyor!! Soslu mantı ve türevlerine asla hayır diyemem.Ellerine sağlık arkadaşım.
Kalbi selamlarımla
kömbemmm,güzel dilli,marifetli kardeşim...
YanıtlaSilne leziz bir sunumla sofralara sunmuşsun bu lezzeti.ellerine sağlık canım.
çok beğendim.
sevgilerimle...
harika görünüyor....ellerinize sağlık...
YanıtlaSilGörüntü süper.Eminim tadıda öyledir.
YanıtlaSilSevgiler:)
Ellerine sağlık canım serviside çok şık olmuş sevgilerimle:)
YanıtlaSilharika bir tat.helede patateslisi.bizdede üsütne sarımsaklı yoğurt dökülüyor.ellerine sağlık arkadaşım.öpüyorum.
YanıtlaSilsevilmez mi hiç?
YanıtlaSilpatatesli hiç denemedim ama mutlaka deniyeceğim tavsiyen üzerine.
ellerine sağlık.
sevgiler.
Elinize sağlık
YanıtlaSilEn kısa zamanda deniycem.
saygılar.
canımm merhabalar:)
YanıtlaSilözletmiştin kendini:)
hingalı bende yapıyorum sivas yöresine ait olduğunu duymuştum:)
sonuçta memleketimizin heryeri ayrı güzel:) hepsi bizlerin:)
harika görünüyor:)
biraz mantıya benziyor galiba.zaten hamur işiyse bence 10 numara.eline sağlık.
YanıtlaSilKömbem senin kastınmı var bize?Muhteşem bir lezzeti paylaştığın için teşekkürler canım..
YanıtlaSilBen ilk kez gördüm ve ilk kez duydum.Mantı geldi aklıma nedense bunu okuyunca.
YanıtlaSilGörünüşü çok güzel.Ellerinize sağlık.
Denemek isterim bende:)))
Görüntüye bayıldım,mantının her türünü severim.
YanıtlaSilEllerine sağlık canım..
Eline sağlık harika olmuş nefisler arkadaşım sevgiler...
YanıtlaSilHarika bir görüntü nefis bir tat. Ellerine sağlık canım nefis olmuş nasıl da imrendim. Güzel bir hafta dilerim sevgiler.
YanıtlaSilellerine sağlık...çok güzel görünüyor
YanıtlaSilkesin yemem lazım
anneme söyleyim de yapsın :)))
Nefis görünüyor bu hıngallar :)İsmini çok duymama rağmen ne yedim nede gördüm.Ama artık yapmak şart oldu bu tariften sonra:)Sanırım bunu çocuklarda çok sevicek gibi görünüyor.Acaba sarımsaklı yoğurtta yakışırmı hıngala?
YanıtlaSilSydneyden sevgiler
Nazan
Ilk kez duydugum bir adi var,cok degisik,eminim patatesli nefistir,helede kuru sogan varsa patateste! Ellerine saglik,yapsam benim kizlarda sever herhalde...Sevgiler Dubai'ye...
YanıtlaSilEşim çerkez olduğundan bizim evde sık sık yapılır.
YanıtlaSilBiz genel de patatesli yapılır.
Çerkezlerin bir de tavuk ile yapılan yemekleri var.
O da çok güzeldir.
Her ikisinin de çerkezce isimlerini yazmayı bilmiyorum malesef:)
adını cok duydum fakat hiç yemedim, inşallah birgün deneyeceğim, ellerine sağlık, cok lezzetli görünüyor, hayırlı cumalar dilerim, sevgiler.
YanıtlaSilAllahın rahmeti, bereketi sizinle olsun, gönül güneşiniz hiç solmasın, yüzünüz aydın olsun, kabriniz nur dolsun, makamınız Firdevs, dualarınız kabul olsun. Kandiliniz kutlu olsun..
YanıtlaSilYıpranmış ve Katılaşmış Gönülleri Rahmet Meltemiyle Yeşerten Eşsiz Peygamberin Doğum Günü Olan Mevlit Kandilinizi En Içten Dileklerimle Tebrik Ederim.
BİZİMDE ÇERKEZ KOMŞULARIMIZ VARDI.. ONLAR "HAMPAL"DERLERDİ..İSMİN NE ÖNEMİ VAR.. ASLA HAYIR DİYEMEYECEĞİM BİR LEZZET.. ESKİŞEHİR BU KONULARDA ÇOK ŞANSLIDIR. KOZMOPOLİT OLDUĞU İÇİN PEK ÇOK HALK BİR ARADA YAŞARKEN PEK ÇOK LEZZET DE BİR ARADA YAŞAR... MEMLEKETİMİ ÖZLEDİĞİMİ FARKETTİM SAYENİZDE... BU ARADA HAYIRLI KANDİLLER VE TÜRKİYEDEN KOCAMAN SEVGİLER... HAYIRLARA VESİLE OLUR İNŞALLAH...
YanıtlaSilçok güzel bir lezzet deneyeceğim ellerine sağlık kandiliniz mübarek olsun
YanıtlaSilHayirli ve bereketli kandiller olsun insaAllah.
YanıtlaSilMuhabbetle...
nefis bir lezzet sunumunda süper olmuş
YanıtlaSilellerine sağlık
yorum bırakarak zenginlik katmak güzelde tariflerin arası çoooooooooooook uzuyor kaleminizi beğeniyor ve bilgisayarımda sık kullanılanlar listesindwher gün enaz 2-3 kere tıklayıp yeni birşey varmı diye bakıyorum bizede yazık ama değilmiiiiiii
YanıtlaSilsevgiyle kalın (ama bizide unutmayın)
görüntü muhteşem:)
YanıtlaSilçok değişik bir tarif, hoşuma gitti, ellerine sağlık:)))
YanıtlaSilÇok değişik bir lezzet, ellerine sağlık canım, sevgiyle muhabbetle kal.
YanıtlaSil