Sonunda bana da oldu; blogerlarin korkulu ruyasi basima geldi, fotograf makinem bozuldu! Bi sure boyle idare edecegiz sanirim. Cok uzgunum ama resimleri cep telefonumla cekmek durumundayim. Ne yapalim, basa gelen cekilir.
Baslikta gordugunuz Sydneyden Nazan' i bircok bloger arkadasim taniyordur eminim. Bu yazim ona ithafen.
Bir zamanlar taze bir bloger varmis. Henuz kesfedilmedigi, oyle cok izleyeninin de olmadigi donemlerde bir izleyeni varmis ki hemen hergun bu blogu ziyaret eder ve postlara yorum birakirmis. Yorumlarin altina da Sydneyden Nazan diye yazarmis. Gel zaman git zaman Sydneyden Nazan Bloga ugramaz olmus, yada ugruyormusta yorum birakmaz olmus. Blog sahibi bu duruma cok uzuluyormus. Acaba ne oldu ki artik ugramiyor diye dusunmeye baslamis. Nazan' a ulasacagi bir e-posta adreside olmadigi icin blogundan seslenmeye karar vermis ve soyle demis: Sydneyden Nazan nerelerdesin? Duy sesimi lutfen, gelip gidiyorsan bi ses ver ama, yorumlarini ozledim!
Gelelim pirasamizin tarifine. Zeytinyaglilarda salca pek kullanilmaz ama biz renkli seviyoruz, bi de soguk degil sicak yedik bu defa. Ve boool limonlu tabiki. Dilerseniz icine biraz da pirinc atabilirsiniz.
Malzemeler:
* 1kg pirasa
* 1 bas sogan
* 3 tane orta boy pirasa
* 1 corba kasigi domates salcasi
* Zeytinyag
* Tuz, limon
Yapilisi:
* Havuclari halka halka dograyip zeytinyaginda karistirarak birkac dakika pisirip soganlari ekleyin.
* Salca ve dogradiginiz pirasalarida ekleyip bir kac dakika daha pisirin.
* Uzerini iki parmak gececek kadar su ekleyip pisirin.
* Ocaktan indirmeden bir iki dakika once limon suyu ve tuzunu ekleyin.
* Dilerseniz soguk, dilerseniz sicak olarak servis yapin.
Afiyet Olsun. . .
hımmmm..en sevdiğim yemeklerin başında gelir pırasa..muhteşem gözüküyor canım..ellerine kollarına sağlık..bu arada sidneyden nazana selam:)))
YanıtlaSilDikkat ediyorum gelip gittikce canim cok saglikli yemekler yapiyorsun afiyet olsun
YanıtlaSilFotograf yine de güzel cikmis. Üzülmeyin. Umarim arkadasiniz kisa bir zamanda ses verir. Sevgiler...
YanıtlaSilcanim ben hep ceple çekiyorum makinem yok,ama senin ki çk guzel hiç üzulme,afiyet olsun ellerine sağlık.
YanıtlaSilEllerine saglik,cok lezzetli gözüküyo.Bende cok severim,fakat evde benden baska pirasa seven olmadigi icin seyrek yaparim.Yine yapmaliyim.
YanıtlaSilSalçalı pırasa benim de favorimdir. Cep telefonunuza da haksızlık etmeyin gayet güzel iş görmüş.
YanıtlaSilBlog dostlarının özel bir yeri varmış ben de öğrendim. Umarım Nazan kısa sürede cevap verir. Sevgiler
Geçmiş olsun canım,bu aralar en korktuğum şey makinemin bozulması..İnşallah tez zamanda yapılır..Nazan'a sesleniş de hoş olmuş :) Tez gelsin inşallahh..sevgilerimle..
YanıtlaSilçok severim pırasayı...tam da zamanı:)
YanıtlaSilSdnyden Nazan'a bayıldım bu espriye:))Canım makinan içinm çok üzüldüm yapılır inşallah kısa zamanda.Pırasaya gelince bayılırım ellerine sağlık
YanıtlaSilöpüyorum.
Nefis bir kış yemeği üstelik sağlıklı ellerine sağlık
YanıtlaSilresimde pırasada harika eline sağlık canım
YanıtlaSilsevgiler..
hemde zeytinyağlı:)daha ne olsun:)
YanıtlaSilçok geçmiş olsun... yemekler çok leziz ama iyi bir fotoğraf makinesi ve iyi bir çekim de daha leziz yapıyor illa ki. :)
YanıtlaSilbu arada, vefa nın istanbul da bir semt olmadığını hissettiren sesleniş çok hoşuma gitti... nazan, duyar da gelir dilerim... vefakar arkadaşlar çok bulunmuyor artık...
pırada nefis görünüyor... afiyetler olsun.
selamlar kömbecim.ellerine sağlık.ben de aldım bugün yarın falan yaıcam.nefis görünüyor arkadaşım.nazan için üzülme öyle güzel seslenmişsin ki ben olsam koşa koşa gelirdim.çok öpüyorum arkadaşımı.
YanıtlaSilvallah canim bencede gayetde güzel bir cekim olmus!! evet yaa bazen tek isimle yorum birakanlar oluyor sonra ulas ulasabilirsen :) zeytinyaglilarda bende salcayi tercih ederim, belirtigin gibi güzel bir renk veriyor.. nefiss görünüyor sunumda harika ellerine saglik canim ...kocaman sevgilerimle..
YanıtlaSilSydneyden Nazan ses veriyor :))
YanıtlaSilBaşlığı okuyunca hafif br kalp çarpıntısı yaşadım yalan değil.Bir an şaka gibi bir şey sandım,yada ben mi yanılıyorum diye düşündüm.Gerçekten iletişimde son nokta diyebilirim bu çağrı.Daha önce bloglarda ismim geçmişti ama ilk defa bir blogun başlığında geçiyor ismim.Teşekkürler Bayram kombesi çok mahcub oldum :)Bloguna her gün uğruyorum aslında belki yorumlarda biraz tembelim.Birde son zamanlarda yemek bloglarını çok fazla takip etmenin bana ve aileme kilo olarak geri dönüşü olmaya başladı.Biraz engelleyim kendimi diyorum ama zor gözüküyor.Bu arada Zeytinyağlı Pırasa ve Sydneyden Nazan'a başlığını görünce hah dedim biri daha duymuş bizim Sydneydeki pırasa maceramızı diye düşündüm.Neden derseniz Sydneyde yaklaşık 2 yılı aşkındır yaşıyorum ve sebze inanılmaz pahallı.Bizde aile olarak sebzeye çok düşkünüz. Türkiyede insanların pek önemsemediğ pırasanın dalı 2,5 dolar.Bir yemek için 5 dal pırasa alırsanız 10 dolar, Tl ile 15 lira oluyor bir yemeklik pırasa.Uzun müddet bu fiyatlara alışmaya çalışmıştık.Ve elim bir türlü pırasaya gitmemişti almaya ve ilk pırasayı aldığımızda yemek için küçük bir tören yapmıştık nerdeyse 2 yıl kadar önce:)Başlığınız bana bu anımı hatırlattı.Çünki bu anımı Türkiyedeki bir radyo programında da paylaşmış ve hayret ifade eden mailller almıştım o dönem...Çok uzun bir yorum oldu sanırım.İlginize tekrar teşekkür ediyorum.İnşallah bundan sonra daha sık görüşürüz.Bu arada buradada yaz mevsimi başlıyor,bizde bahçe mevsimini açtık.Dubaiye selamlar..
Sydneyden sevgilerimle
Nazan
Ellerine sağlık. Nefis olmuş. Ben de pırasanın kavurmasını çok severim. Afiyet olsun. Sevgiler.
YanıtlaSilsalçalı,bol pirinçli ,sıcak ama limon kullanmadan yerim.yoksa farklı şekilde pişmişini asla ağzıma bile sürmem..çocukken hiç sevmezdim şimdi ancak bu kadar sevgim pırasaya...
YanıtlaSilkömbecim resimde gayet güzel çıkmış.ellerine sağlık canım.izmirden kucak dolusu sevgiler yolluyorum.
canım ellerine sağlık pırasa harika görünüyor.
YanıtlaSilCanım,
YanıtlaSilellerine sağlık. Nefis görünüyor. A,lece bayılırız pırasaya.
Fotoğraf makinene üzüldüm, geçmiş olsun. Ama fotoğrafın çok güzel çıkmış cep telefonu olmasına rağmen.
Dilerim Nazan hanım duyar. İlkler hiç unutulmaz.
Sevgiyle kal.
harika görünüyor pırasan, hem göze hem miğdeye..
YanıtlaSilnedense önceden pırasayı hiç sevmezdim büyüdükçe damak tadı nasıl değişir nasıl farklı şeyler ister canı insanın!hayatta yemem dediğim bamya gibi:)
ellerine sağlık, inş en kısa zamanda makinana ve o çok özlediğin yorumlarını eksik etmeyen blog arkadaşına ulaşırsın:)
sevgierimle
nazan ı ben de merak ettim şimdi?
YanıtlaSilpırasaya gelince... kazık kadar odlum daha yeni yeni yemeye başladım ve çok sevdim. seninki de güzel bir tarif.
ben zeytinyağlı yaprak sarması hariç bütün zaytinyağlıları ısıtarak yerim, bence daha güzel oluyor:)
Arkadaslar hepinize yorumlariniz ve ziyaretleriniz icin coook tesekkur ederim.
YanıtlaSilGordugunuz gibi Nazan sesimi duydu :)) Tesekkurler Sydneyden Nazan, ozlemistim yorumlarini :)
Veee hepinize kucak dolusu sevgilerimi gonderiyorum, iyiki varsiniz.
Sevgili Bayram kömbesi pırasa yemeyen bile bu görüntüye dayanamaz galiba ben çok severim nazanın yorumunuda okudum hayret ettim gerçekten biz Türkiye de pırasayı çoğu zaman es geçiyoruz bizim ülke cennet ten bir köşe galiba ayrıca Dubaiyi görmeyi bende çok istiyorum
YanıtlaSil:)) Evet pişti olmuşuz. Ama sezonu olduğu için:)
YanıtlaSilEllerine sağlık arkadaşım ben çok seviyorum pırasayı ama çocuklara bitürlü sevdiremedim yemedikleri içinde çok nadir pişiyor bizim evde.Sevgiler
YanıtlaSilçok geçmiş olsun canım inşallah tez zamanda makinana kavuşursun ve bizi tariflerinden mahrum bırakmazsın.
YanıtlaSilellerine sağlık canım afiyet şifa olsun.
harika bir lezzet pırasa, tam da mevsimi geldi :) ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilaramızda kalsın pırasa sevmiyorum ama görüntü cok güzel canım cekti :P
YanıtlaSilzeytinyağlılara bayılrım ellerine sağlık canım
YanıtlaSilartık pırasa yapmanın zamanı geldi
YanıtlaSilellerine sağlık arkadaşım
Fotograf güzel çıkmış canım gayet net...
YanıtlaSilYemeğinde nefis ellerine sağlık ........
İadei ziyaretimde akşam i,çin uygun bir yemek buldummmm :) yaşasın.
YanıtlaSilBugün bende zeytinyağlı pırasa yayınladım. Seninki biraz daha farklı ama lezzetli görünüyor. Zaten bayılırım pırasaya:) Ellerine sağlık canım...
YanıtlaSilellerine sağlık nefis görünüyor.ben hiç ömrüm boyunca pırasa yemedim ama görüntü süper canım..
YanıtlaSilyeni bir arkadaşımız katıldı aramıza izlemek istersen
http://emelinhobileri.blogspot.com/
sevgiler..
Ellerine saglik, cok severim pirasayi burada beyaz kismi uzun olan pirasalari bulmak zor, buldugum zaman kacirmiyorum hic :)
YanıtlaSilGeçmiş olsun diyorum.İnşallah fotoğraf makinası sorununu bir an önce çözersin.Yemek harika görünüyor.
YanıtlaSilSevgiler:)
nefisss ellerinize sağlıkkk
YanıtlaSilYorumlarla aşina olduğunuz bir insanı merak edip, onu sormak çok hoştu doğrusu...
YanıtlaSilSanal dostluklar gerçek dostlukları solladı mı ne? :)))
Yemek harika görünüyor. Aç olduğum şu vakitlerde ikram edilse hayır demezdim doğrusu...
inşallah makinen en kısa sürede tamir edilir ya da yenisine kavuşursun. biz de uzun süre bu iştah açıcı resimlerden mahrum kalmayız. bu arada pırasa çok iştah açıcı görünüyor. en sevdiğim kış sebzesi...
YanıtlaSilNefis bir yemektir zeytinyağlı pırasa,içinde kerevizi de denemeni öneririm,lezzetine lezzet katıyor,eline sağlık,sevgiler...
YanıtlaSilSA.çok can sıkıcı durumin. çabuk yapılır her nedense foto mak.yana şansım olmadı sonunda pes ettim tel.ile çekiyorum,afiyet olsun akşam aynı yemek vardı çok severim pırasayı...A.E.O
YanıtlaSilnazan hanım sesini duymuş gördüm yorumunu:))
YanıtlaSilcanımm blog dostlukları ne de güzel değil mi:) hep böyle sürsün muhabbetiniz..
pırasan da nefiss..
tez zamanda kavuşursun makinene inşallahh:))
Nazan ses vermiş sonunda :))
YanıtlaSilpırasayı bende hafif salçalı yapıyorum ellerine sağlık canım,sevgiler...
Canım hiç üzülme fotoğraf çok güzel çıkmış ellerine sağlık afiyet olsun
YanıtlaSilSevgiler:)
Ellerine sağlık,ne hoş bir sunum.Bende minik bir ödülün var kabul edersen :)
YanıtlaSilbenim pirasalarda balkonda bekliyor pismek icin :) eline saglik nefis olmus.
YanıtlaSilHayirli cumalar...
Kış mevsiminin en sevdiğim yemeği :)
YanıtlaSilEllerinize sağlık,
Sevgiler
Merhabalar canoim, yemegin cok harika olmus, fotografta cep telinden cekilmesine ragmen cok güzel.
YanıtlaSilAyrica arkadasina kavusmani geri burdan yorumdan okudum ve sevindim, Sdyneyde Nazan arkadasimiza selamlar olsun. Bende onun kadar duygulandim ve cevap vermesinede cok sevindim, sevgilerimle, dostluklarin hep devamli olmasi dilegimle, sevgiler....
böyle birleşip topluca makina alsak amma indirim alırız yav:))bende alıcamda:))
YanıtlaSilElklerine sğalık canım
Ellerine saglik canim,yemek cok guzel gorunuyor. Ah bu fotoraf makineleri buzulunca elimiz kolumuz baglaniyor. Benimki de bozuldu. Yenside yolda geliyor.
YanıtlaSilVe Nazan ses verir :) Çok güzel yaa,ne sıcacık bir plaform burası böyle..Kombecim nazan dönmüş ama sen yoksun,epeydir tarifler filan nerde? bekliyoruz,özletme kendini..
YanıtlaSilsevgiler..
Evet evet bende merak ettim Bayram Kombesini!Ne ses vermişim ama,bir daha yeni post göremedik :)Acaba ses yeterli olmadı görüntüde mi bekliyor sevgili kombe? :))Şaka bir yana bekliyoruz yeni postlar.Meraklandık iyice...
YanıtlaSilSydneyden sevgiler
Nazan
Kış mevsiminin belki de en sevdigim sebzesi.
YanıtlaSilNeyse arkadaşınız da ses vermiş. Gözünüz aydın:))
Sevgiler.
Ellerine saglik Sevgili Bayram Kombesi,
YanıtlaSilCok guzel gorunuyor.
Guzel bir hafta diliyorum ve de cok cok sevgiler...
Benim bozulabilen bir fotoğraf makinam bile yok :)
YanıtlaSileeeee yeter be senin sevmediğin yemek yokmu diyebilirsin ama vallah ben bu yemeğede bayılıyorum.geleceğin oburiksi eşittir ben:)
YanıtlaSilcanım blogumda seni bekleyen bir mim var kabul edersen..
YanıtlaSilBir süredir kayıpsınız makineniz bozuk diyemi bu ayrılık sevgilerimi gönderiyorum :)
YanıtlaSilYaklaşık iki yıldır blogcuyum böyle duygusala geçmemiştim hiç:)neyse nazan sesini duyurmuş:)
YanıtlaSilellerine sağlık canım benim pırasayı çok severim bende.
şimdiden bayramını kutlarım.Sağlıkla sevdiklerinle nice bayramlara.çok öpüyorum..
bende pırasaya bayılırım ama evde tek seven benim görünce canım istedi bugun mutlaka yapıcam ellerine saglık
YanıtlaSil