28 Aralık 2010 Salı

AYVA TATLISI


 Hic bu kadar uzun ara vermemistim bloguma tarif eklemeye. Ama oluyormus. Bu ne yogunluktur Ya Rabbim !!!

Su siralar "basimi kasiyacak vaktim yok" deyimi benim icin soylenmis gibi hissediyorum. Umarim en kisa zamanda normal bir tempoya donebilirim. Zira bloguma yeni postlar eklemeyi ve sizleri cok ozledim.

Ayva tatlisini esim cok sever. Gecen gun markette gorunce dayanamayip aldi. Bende ona cok guzel bir tatli yaptim.

Malzemeler:
4 ayva
4 su bardagi toz seker
1/2 su bardagi su
Birkac tane karanfil (istege bagli)

Yapilisi:
* Ayvalari soyup ortadan ikiye keserek cekirdekli kisimlarini cikartin.
* Tencereye dizerek cekirdeklerinden birkac tanesini ayvalarin gobegine koyun.
* Sekeri ayvalarin uzerlerine paylastirin.
* Suyu  da ekleyip 1-1.5 saat kadar, kisik ataste pisirin.
* Tatliyi ocaktan almadan 10 dk kadar once karanfilleride ekleyin.
* Sogutup kaymak ile servis yapin.

Afiyet olsun ...

18 Aralık 2010 Cumartesi

Yilbasi Pastasi


 Bu aralar tum dunyayi yilbasi telasesi sarmis durumda. Erken yapilan kutlamalar, alisverisler, hazirliklar . . .
Sinirlar asilmadigi surece cok hos telaseler gercekten. Boyle tatli telaseleri gordukce icimden keske daha cok bayram olsa da insanlar tum dusmanliklarini tum kirginliklarini unutsa diyorum.

  Ben yilbasi kutlamayanlardan olmama ragmen erken yilbasi kutlayan bir gurup icin yaptim bu pastayi.
Ve bu postu hazirlarken farkettim ki blogum bir yemek blogu olmaktan tatli blogu olma yonune dogru ilerliyor.

 Bir sonraki postum icin de Muharrem ayinin olmazsa olmazi asure  yayinlamayi planliyorum hatta.
Biraz gecikmeli oldu ama herkesin Muharrem ayini da kutluyorum bu arada. Ama asureden sonra Allah nasib ederse tekrar yemeklerle donecegim INSAALLAH.

  Kisa bir sure daha olmayacagim buralarda. Bu sure icinde herkese kucak dolusu sevgiler ve pasta tadinda gunler diliyorum.

11 Aralık 2010 Cumartesi

KADAYIFLI MUHALLEBI


 Oyle cok uzaklarda aramamali insan mutlulugu. Gozunun onunde, burnunun dibinde oluyor cogu zaman. Is ki biz, kaldirip gozlerimizdeki perdeleri, mutlulukla kucaklasalim.

  Oyle dunyalari feth etmeye de gerek yok aslinda sevdiklerimizi mutlu etmek icin. Sevgi de zaten, her duygu gibi, kendini saklamaktan aciz bir duygu, yeterki biz vermek isteyelim karsimizdakine onu. Karsimizdaki alir yuregine koyar. Kendisi bile farketmez bazen bunu.

 
 Gecen haftasonuna dogruydu. En sevdiklerime giderken caldi telefonum. Bilmedigim bir numaraya "alo" dedim. Bildik bir ses karsiladi beni ve yuzume yayilan gulumseme ile devam ettim. Uzun suredir gorusmedigim, cok sevdigim bir ablamdi arayan.
"Ozledim" dedi, "bende" dedim, "bize gelin" dedi, "olur" dedim. Telefonun obur ucundaki sesi bu ucundaki yuregime isledi, mutlu etti beni. Iste bu kadar basitti. Mutluluk bir "alo" ile geldi bu defa bana.


 Gittik, yuregi guzel insanlarla hasret giderdik. Yine mutlu olduk. Guzel mamalar yedik, guzel sohbetler ettik.
Bir yemek blogu sahibi olunca, tabiki resimler cekip, tarifler alarak daha da mutlu donduk evimize.

  O aksam yedigim onlarca guzel mamadan sadece birinin tarifini, Aysegul ablamin kadayifli muhallebisini veriyorum size. Sevdiklerinizi mutlu etmeye vesile olmasi dilegi ile . . .


  MALZEMELER:

* 250 gr tel kadayif
* 1/2 cay bardagi sivi yag
* 1 corba kasigi tereyag
* Iri parcalanmis ceviz

* 1 lt sut
* 1 su bardagi seker
* 1 kahve fincani un
* 1 kahve fincani bugday nisastasi
* 1 paket krema

 YAPILISI:

* Kadayifi elinizle ufalayip, tereyag ve siviyag karisiminda, kisik ateste pembelesinceye kadar kavurun.
* Cevizleri ilave edip biraz daha kavurarak ocaktan alin.
* Sut, seker, un ve nisastayi karistirarak pisirin.
* Pisen muhallebiye kremayida ilave ederek iyice cirpin.
* Servis tabagina muhallebiyi dokup sogutun.
* Soguyan muhallebinin uzerine kadayifi dokerek servis yapun.

Afiyet Olsun . . .

4 Aralık 2010 Cumartesi

HAVUCLU KEK




 National day bahanesiyle uzuuun suredir ilk defa 2 gun ust uste tatil yaptik. Cok iyi geldi. Meger haftada 2 gun tatili olmak ne guzel seymis. Elinde olanlar kiymetini bilsinler. Bizim payimiza da bu dusmus demek ki hayattan, haftada 1 gun tatil. Ama asla isyan etmiyorum, hatta cok sukur diyorum. Ya 15 gunde bir tatilimiz olsaydi!


 Bu defa evde dinlenelim dedik. Sabahtan aksama bahce keyfi yaptik miniklerimizle. Onlar oynadi biz izledik. Tekrar tekrar sukrettik, elimizdeki guzellikleri bize bahseden yuce Rabbimize.


Minikler acikinca yesinler diye kek yapti anneleri. Soyle havuclu, cevizlisinden. Vitamin olsun dedi, yarasin kuzucuklarima.

Her evde yapilan bildik bir recete, bir cok recetede oldugu gibi. Ama arsive girmeli ya o yuzden yayinlamak lazim.

Malzemeler:
* 3 yumurta
* 1.5 su bardagi toz seker
* 1 su bardagi yogurt
* 1 su bardagi sivi yag
* 3 su bardagi un
* 1 pk kabartma tozu
* 1 tatli kasigi toz tarcin
* 2 tane orta boy havuc
*1 su bardagi iri cekilmis ceviz

Yapilisi:
* Yumurta ve sekeri derin bir kapta cirpin.
* Yogurt ve sivi yag ekleyerek cirpmaya devam edin.
* Sirayla un, kabartma tozu ve tarcini ekleyip iyice karistirin.
* Rendelediginiz havuclari ve iri cekilmis cevizi de ekleyip karistirarak yaglanmis kek yalibiniza dokun.
* 180 derecede  pisirin.
* Kekin pisip pismedigini kontrol etmek icin bicak veya kurdani keke batirip cikartin. Uzerine hamur yapismissa biraz daha pisirin, yapismamissa pismis demektir.

Afiyet Olsun . . .

1 Aralık 2010 Çarşamba

UAE NATIONAL DAY PASTASI


 Bugun Birlesik Arap Emirliklerinin 39. kurulus yildonumu. Kizimin okulunda dun yapilan kutlamalar icin yaptim bu pastayi.

Gunler oncesinden adimi yazdirdim listeye; ben de pasta getiririm diye. Ne bileyim, canim arkadasim hastalanacak, hastaneye yatacak ben de kosarak ona gidecegim. Diyorum ya hep, benim planlar tutmuyor diye. Alin iste yine oyle oldu. Arkadasim hastalaninca pasta masta gozume gorunmedi, yeterki o ve findik burunlusu iyi olsundu.
Ama gec saatlerde dondugum evimde kizimi bi heves yapacagim pastayi beklerken gorunce yine kollari sivayip girdim mutfaga. Gecenin bi yarisinda pasta yapmakla ugrastim. Bir ara yok ben bu isi beceremeyecegim deyip vazgececek gibi olduysam da azmedip bitirdim. Istedigim gibi olmadi ama okulda pastamin hem gorunusu hem tadi cok begenilip hic kalmayinca mutlu oldum tabii.

Hele de kizimin pastayi gordugunde verdigi tepki ve bu pastayi annem yapti diye gururlanisi iyiki yapmisim dedirtti bana.
Related Posts with Thumbnails