28 Temmuz 2010 Çarşamba

ICLI KOFTE

 Oyle sik sik yaptigim bi' yemek degil  icli kofte. Ama ara sira canim ceker, ozelliklede bizim oralarin icli koftesini.
Annem gibi incecik acamasam da yaparim iste. Hasret kokan, ozlem tadinda bir yemek benim icin.
CANIM TURKIYEM' i evime tasiyan, geleneksel mutfagimizin en guzel tatlarindan.Gecen aksamda canim cekti yine. Hemde oyle boyle degil.
Oturdum gece gece yaptim bende.Cocukta yaparim, kariyerde, icli kofte de acarim ustelik diye :)

MALZEMELER:
Hamuru icin;
* 1 kase koftelik ince bulgur
* 1/2 kase un
* 1/2 kase irmik
* 1 yumurta
* 1 yemek kasigi salca
* Tuz
Ici Icin;
* 250gr kiyma
* 5 adet ortaboy sogan
* 100 gr tereyag
* 2 yemek kasigi salca
* Maydanoz
* Karabiber, kirmizi pulbiber, tuz

YAPILISI:
*Kiymayi tereyag ve soganla iyice kavurun.
*Salcayi ilave edip bir sure daha kavurun.
 *Ince ince kiydiginiz maydanozu ve baharatlari ekleyip, maydanozlar olene kadar kpisirmeye devam edin.
*Pisme islemi bitince biraz sogutup buzdolabina koyun. Ic malzemesinin donmus olmasi gerekiyor.
*Hamur malzemelerinin hepsini karistirip, su ekleyerek yumasak kivamli bi hamur elde edin.
*Hamurdan iri ceviz buyuklugunde parcalar kopararak elinizde pogaca yapar gibi acin.(bu isin piri olanlar hamuru basparmaklariyla acarak canak seklinde yapiyorlar, ama ben onu catlatmadan beceremiyorum. O yuzden pogaca sekli daha kolay geliyor)
*Icine hazirladiginiz kiymadan koyun ve uclarini kapatarak yuvarlayin. Isterseniz yumurta seklindede yapabilirsiniz.
*Tum koftelerinizi yaptiktan sonra derin bi tencereye su koyun, icine biraz tuz ilave ederek kaynatin.
*Koftelerinizi kaynayan suya atin, kofteler suyun uzerine cikmaya baslayinca pismis demektir.
*Dilerseniz koftelerinizi bu asamadan sonra yagda kizartarak da serviz yapabilirsiniz.
Afiyet olsun . . .

26 Temmuz 2010 Pazartesi

BERAAT KANDILI

Bugun BERAAT KANDILI. Tum islam aleminin kandili kutlu olsun.

7 Temmuz 2010 Çarşamba

EZOGELIN CORBASI

Yemek blogu yazmaya baslayinca corba ile yapayim acilisi dedim. Hem yapimi cok kolay hem de nefis bir corba yaptim sizin icin, deneyin kendiniz karar verin.
MALZEMELER:
* 1/2 Su bardagi kirmizi mercimek
* 1/2 Kahve fincani pirinc
* 1 Adet orta boy kuru sogan
* 1 Yemek kasigi domates salcasi
* 1 Tatli kasigi biber salcasi
* 2 Yemek kasigi sivi yag
* Kuru nane, kirmizi pul biber, tuz
* 1 Adet limon
* 1 Litre su (tavuk suyu veya et suyu)
YAPILISI:
* Kuru sogani yemeklik dograyin.
* Baharatlar ve limon disinda tum malzemeyi karistirin.
* Duduklu tencerenizde 20 dk. pisirin.
* 20 dk. sonunda damak zevkinize gore kuru nane, kirmizi pul biber, tuz ve limon suyunu ekleyip, duduklunun kapagini kapatmadan 5 dk. daha kaynatin.
Hepsi bu kadar. Corbaniz icime hazir.
Afiyet olsun . . .
Not: Tavuk veya et suyu kullaniyorsaniz yag eklemeyebilirsiniz. Ben oyle yapiyorum.

MERHABA

Bugun basladim. Cok gec kaldim biliyorum. Ama olsun; basladim iste.
Artik benim sofralarima da konuk olabileceksiniz. Beklerim efendim. . .
Related Posts with Thumbnails